Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Ledwalk Nachtverlichting

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Veel licht
  • Extreem groot bereik
  • Zeer bewegingsgevoelig

THE BAD

  • LEDs schieten plots aan
  • Overpriced

Een bedrijf met één enkel product. Dat zien we niet vaak. Ledwalk B.V. is zon bedrijf. Het in Doetinchem gevestigde bedrijf maakt een handig apparaatje met de naam Ledwalk. De Ledwalk is een combinatie van een nachtlampje en bewegingsmelder waardoor de Ledwalk verlichting brengt op de plekken waar je het nodig hebt en op de momenten dat dit nodig is.

Uitrusting

De verpakking van de Ledwalk is een beetje karig. Natuurlijk zit de Ledwalk in de verpakking, en je krijgt er ook een netstroomadapter bij. Het apparaatje kan echter ook op batterijen werken. Het was netjes geweest als de Ledwalk dan ook met een setje batterijen kwam. Niet nodig, maar wel netjes.

Uiterlijk

Het uiterlijk van de Ledwalk is even simpel als doeltreffend. De harde plastic behuizing kan tegen een stootje en zijn half-ronde vorm staat het de vier LED’s toe om een flink deel van de vloer te verlichten. De IR sensoren (de bewegingsmelders) hebben door de vorm ook een zeer brede kijkhoek. Schakelaars stellen je ook nog in staat om bepaalde LED’s uit te schakelen om zo de hoeveelheid licht te verminderen.

Werking

De werking van de Ledwalk is niet heel ingewikkeld. De infraroodsensoren die beweging detecteren staan in een soort van hotelschakeling. Detecteren ze beweging, dan zetten ze alle LED’s waarvan de schakelaar op ‘aan’ staat aan. Na enkele seconden gaat de verlichting weet uit.

In Gebruik

Het gebruik van de Ledwalk is heerlijk. Wij hadden hem standaard onder ons bed liggen en bij een nachtelijk uitje naar de WC is het gewoon fijn dat je kan zien wat er op de grond licht zonder dat je het licht in de maker aan moet doen. Zeer comfortabel. Wel is het jammer dat we Ledwalk in één keer aan en uit gaat. Je partner kan door het plotselinge licht wakker worden. Dat is meteen ook de nadelige kant van het product. De Ledwalk is een prijzig lampje terwijl de techniek erachter niet bijster ingewikkeld en duur lijkt. Voor de prijs mag je wat ons betreft verwachten dat het licht snel, maar geleidelijk aan en uit gaat. Hierdoor zal je partner minder snel wakker worden van een plotselinge lamp die aan gaat. Het geeft de Ledwalk ook meer een luxe ervaring dan de noodoplossing die het nu is.

Conclusie

De Ledwalk is een product dat een hoop comfort met zich meebrengt. De werking is extreem simpel waardoor ook ouderen het product zonder hulp zouden kunnen installeren. Toch had de Ledwalk met iets meer denkwerk een veel mooier en fijner product kunnen zijn. Misschien heeft de Ledwalk nog te weinig concurrentie. We kennen alleen de Philips CareGlow als vergelijkbaar product. Met een adviesverkoopprijs van €39,50 is de Ledwalk een stuk goedkoper dan de CareGlow van Philips, maar toch voelt ook deze duur aan voor de techniek die je uiteindelijk in huis haalt. Heb je hem echter in huis liggen, dan wil je er geen afscheid meer van nemen.

4 reacties

  1. Goedemorgen,
    Is het mogelijk om deledwalk bij u te kopen voor particulier gebruik?
    Ik ben op zoek naar deze lamp voor mijn ouders. Tot op heden kan ik deze nergens op internet vinden in een webshop.
    Groeten,
    Karin Roggeveld.

    1. Wij zijn journalisten, geen verkopers. Mocht hij lastig te krijgen zijn, kun je ook een Philips Hue lightstrip onder het bed plakken en laten aansturen door de Hue bewegingsschakelaar. Zo heb ik dat bij alle bedden in mijn huis gedaan. Echt super handig.

  2. Goedemiddag,
    Wij hebben een Ledwalk maar helaas zijn het snoer met adapter kwijt.
    Is het mogelijk een nieuw snoer met adapter bij u te kopen?
    Met vriendelijke groeten,
    M.Boonstra
    Boeierstraat 16
    8605AG. Sneek

  3. Mijn vader heeft in het verzorgingshuis zo’n lampje onder zijn bed. Sinds hij deze heeft is hij ‘s nachts niet meer gevallen. De lamp is echter te leen en moet binnenkort terug. Kan ik hem ergens kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.