Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Preview: Dirt Showdown (PC/PS3/X360)

Gisteren was het zo ver. GadgetGear en een klein aantal andere publicaties mocht deelnemen aan een previewsessie van de nieuwe Codemasters game Dirt Showdown. Ons doel? Ontdekken wat er allemaal te beleven valt in de online wereld van deze nieuwste telg uit de serie.

Het eerste dat opvalt bij het starten van de game is hoe enorm soepel de menu’s doorlopen kunnen worden. Ook het kiezen van je online game is een proces dat lekker vlot gaat. Iets dat ik altijd wel kan waarderen binnen een game.

Ik start in de Trickrush modus op de Battersea baan. In deze modus is het de bedoeling om zo snel mogelijk, zo veel mogelijk punten te scoren door stunts uit te halen. Denk daarbij niet alleen aan het maken van mooie sprongen, want dat is wel ongeveer het makkelijkste dat je kunt doen. Ook belangrijk is het om bijvoorbeeld om lantarenpalen te driften. Nu heb ik de game net gestart en ken ik zowel de auto als de bediening nog niet heel goed, maar wat de mensen van Codemasters lieten zien was wel heel indrukwekkend.

Head to Head is een combinatie van stunten en racen. Je zit beiden op een baan die je moet volgen. Onderweg kan je punten verdienen door op het juiste moment te driften of een sprong te maken. Wat meteen opvalt, zijn de leuke sfeerverhogende effecten zoals vuurwerk langs de baan.

Tot slot nam ik deel aan een Knock Out ronde. Een soort van Destruction Derby op een verhoogde ring. Hierbij is het de bedoeling je tegenstanders zoveel mogelijk schade toe te rekenen. Ik geef het meteen toe, dit is een speltype waar ik me meteen thuis voel.

Als ik kijk naar het total Dirt Showdown plaatje, is dit de eerste game waar racen niet het belangrijkste element is. Het gaat om beheersing van je wagen en gigantische dosis spektakel. Zeker voor iedereen die van racen houdt, maar niet zit te wachten op het serieuze F1 gebeuren, lijkt Dirt: Showdown een hele goede match te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.