Nieuw Ontwerp voor de Nano SIM

RIM en Motorola hebben een nieuw ontwerp voor de Nano SIM ingediend. RIM, Motorola, Nokia en Apple zijn al maanden in conflict over de nieuwe SIM standaard. Apple had daarbij een plan ingediend voor een SIM die totaal afwijkt van wat we nu hebben terwijl de anderen voornamelijk nog meer plastic van de kaart hebben geknipt.

Gezien de partijen niet uit het conflict leken te komen, hebben RIM en Motorola nu samen een nieuw concept ingediend. Het nieuwe concept is 100% compatible met de oude SIM waardoor deze in oude telefoons gebruikt kan worden. Daarnaast zijn veel van de aspecten die Apple belangrijk vond in het ontwerp opgenomen. Zo zit er een uitsteeksel aan waardoor deze SIM net als een MicroSD kaart in een sleuf met vering gestoken kan worden. De totale SIM meet nu 8x12mm. Als de partijen akkoord gaan, zal je deze SIM mogelijk in je iPhone 6 aantreffen.

2 reacties

  1. In jullie artikel klopt de volgende zin niet:

    ‘Apple had daarbij een plan ingediend voor een SIM die totaal afwijkt van wat we nu hebben terwijl de anderen voornamelijk nog meer plastic van de kaart hebben geknipt.’

    Juist Nokia-RIM hadden een geheel afwijkend idee over een nieuwe sim, die zou veel weg gaan hebben van een micro-sd kaart.

    Apple heeft alleen plastic lopen knippen, zo inventief als ze zijn.

    Bron: http://www.theverge.com/2012/3/26/2904153/apple-vs-nokia-4ff-nano-sim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events