Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Koninklijke Boekverkopersbond Bepleit Afschaffing Lesboeken

Ed Nijpels is voorzitter van KBb-Educatief. Ookwel bekent als het koninklijk verbond van boekverkopers. Juist hij heeft vandaag geroepen dat de schoolboeken de brandstapel op mogen en dat het tijd is voor de tablet!

Ed vindt dat de overheid aan zet is om de digitalisering van het onderwijs te versnellen. Zo stelt de overheid op jaarbasis €327,50 per kind beschikbaar voor schoolboeken. Aan de ene kant kan je voor dat geld al een prima Android tablet aanschaffen. Aan de andere kant, zullen scholen toch voorral naar de iPad kijken. Een iPad 2 16GB kost bij een standaard leverancier €399. Apple geeft echter korting aan educatieve instellingen.

De boekverkopers willen volgends Ed niet alleen de nieuwe, digitale boeken leveren, maar hebben ook interesse in de levering en het onderhoudt van de tablets die de leerlingen zullen gebruiken. Ed vreest dat als het onderwijs deze slag niet maakt, de volgende generatie de digitale boot zal missen. Dat is natuurlijk funest voor de kenniseconomie.

Tjah, de overstap naar tablets is natuurlijk wel hip & happening, maar zolang die grijze sok voor de klas er geen begrip voor heeft kan je het als leerling natuurlijk wel shaken 😉

Via.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.