Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google Maps Verdwijnt uit iOS?

Het lijkt erop dat Apple een grote stap gaat zetten in het ontbinden van de vriendschap met Google. Vanaf iOS 6 (de eerstvolgende grote update van Apple’s mobiele OS) zou Google Maps van het homescreen verdwijnen. In plaats daarvan komt Apple (als de geruchten kloppen) met een eigen kaartendienst.

Begin vorig jaar kocht Apple een bedrijfje genaamd C3. Het bedrijf was gespecialiseerd in het maken van 3D kaarten. Kaarten waar dus niet alleen wegen op geïndexeerd zijn, maar complete gebieden in drie dimensies (dus ook gebouwen). In iOS 6 zal Apple mogelijk de nieuwe kaartdiensten tonen.

Met deze stap van Apple, gaat Google een prominente positie binnen iOS verliezen en daarmee heel veel gebruikers. Een andere Google app die Apple nu nog standaard installeert is YouTube. Het is interessant om te zien of Apple die ook op korte termijn zal willen vervangen.

Apple zal iOS 6 zeer waarschijnlijk tijdens het WWDC in Juni aankondigen. Enkele maanden later mag je dan de update op je iPhone, iPod Touch of iPad verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.