Ecobee, Weer een Slimme Thermostaat

Eerst was er de Nest, toen de Toon en nu de Ecobee. 2012 zou weleens het jaar van de slimme thermostaat kunnen worden, want ook deze thermostaat staat in verbinding met internet en maakt daarvoor gebruik van WiFi.

Opvallend aan de Ecobee is het bedieningspaneel dat qua styling en look toch wel erg veel weg heeft van de eerste generaties iPod (al mist het clickwheel). Toch bedien je de Ecobee voornamelijk via de iOS, Android of BlackBerry apps. De Ecobee houdt niet alleen jouw persoonlijke voorkeuren, maar ook de weerberichten in de gaten om zo de warmtebehoefte optimaal in te stellen.

De Ecobee loopt trouwens op een 400Mhz CPU en beschikt over 256MB ROM en 256MB RAM. Het hele systeem draait (net als Android) op basis van Linux.

Hoe snel we de Ecobee in Nederland zullen zien is onbekend. In Amerika gaat hij in ieder geval $200 kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.