Sony heeft vandaag de nieuwe Xperia Go aangekondigd. Een nieuwe Android smartphone die ontworpen is met de uitdagingen van het leven in gedachte. De Xperia Go is dan ook water- en stofdicht volgends de IP55, IP57 en IP67 classificaties.

In de praktijk betekent dit dat het toestel tot 1 meter onderwater gebruik kan worden, dat je hem onder een kraan kan houden en dat deze geen stof zal doorlaten. Om badgasten te faciliteren bevat het toestel ook ondersteuning voor wet-finger tracking. Met andere woorden, ook nette vingers worden herkend.

Onder het robuuste uiterlijk van de Xperia Go vinden we het bekende Mobile Bravia Reality Display van Sony Mobile. Het scherm meet 4.3 inch en bevat een resolutie van 320×480 pixels (of 342 pixels per inch).

Sony Mobile levert het toestel met Android 2.3, maar zal ook een upgrade naar Android 4.0 verzorgen.

De smartphone draait op een dual-core 1.2 Ghz CPU met 512MB RAM. Voor eigen opslag is nog eens 8GB aanwezig wat uitgebreid kan worden via MicroSD.

Foto’s nemen doe je met de 5 megapixel camera die voorzien is van een LED Flash en filmpjes op 720p kan schieten.

Beschikbaarheid

De Xperia Go zal €299 gaan kosten en wordt verwacht in het derde kwartaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.