Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Afstandsbediening Bron van Ergernis in Nederland

op de dag dat de uitvinder van de afstandsbediening (Eugene Polley) is gestorven, komt Samsung met cijfers van Ipsos Synovate die de beleving rond de afstandsbediening in Nederland in kaart hebben gebracht. Wat blijkt? Het ding vormt een bron van ergernis.

De afstandsbediening werd in 1955 in Amerika verkocht onder de naam Flash-Matic. Het was toen nog een soort van zaklamp/lichtpistool. Door deze op fotocellen op de TV te richten, kon je zappen. Dit ging in één richting. Gelukkig zijn de huidige afstandsbedieningen een stuk gebruiksvriendelijker.

Toch brengt de huidige afstandsbediening de nodige problemen in het moderne huishouden. Twintig procent van de respondenten tussen de 18 en 35 jaar is wekelijks de afstandsbediening kwijt. Bij zeven procent is dat zelfs dagelijks! Nog eens tien procent maakt ruzie over wie hem gebruikt. Het onderzoek leert ons ook dat de man in 55% van de gevallen de baas is over de afstandsbediening. In 33% van de gevallen is het de vrouw en in 13% van de gevallen zijn de kinderen de baas.

Natuurlijk voerde Samsung het onderzoek niet zomaar uit. Het bedrijf wil natuurlijk graag haar nieuwe Smart TV’s onder de aandacht brengen. De nieuwe ES7000 en ES8000 ondersteunen namelijk spraakbediening waarmee het bekvechten om de zender een compleet nieuwe beleving zal worden en dan… verlang je ongetwijfeld terug naar de tijd dat je met je afstandsbediening enige exclusiviteit af kon dwingen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.