Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Sony Lanceert Playstation 3 NAS

TV kijken via de Playstation is in Europa al mogelijk via de PlayTV (of Torne in Japan). Helaas voor ons Nederlanders, beperkt de PlayTV zich tot DVB-T waardoor je alleen de publieke omroepen kan ontvangen. In Japan is Sony al een stuk verder. Daar lanceerde het de opvolger Nasne. Een ontvanger met ingebouwde 500GB SATA HDD.

De Nasne is in staat om digitale TV kanalen via de reguliere antenne- en satellietaansluiting naar binnen te trekken. Deze kanalen stuurt het naar maximaal twee andere Sony apparaten (o.a. PS3, Vita en Xperia) door. Een twintuner dus. Je kan de Nasne ook gebruiken om programma’s op te nemen. Alle media op de Nasne worden via DLNA beschikbaar gesteld aan alle andere apparaten op het netwerk.

Voor ons Nederlanders zou de Nasne mogelijk veel interessanter zijn dan de huidige PlayTV. Niet om de opnamefuncties die het een aardige DVR maken, maar omdat we gewoon kabel TV op het kastje kunnen ontvangen. Of we hem in de Nederlandse schappen gaan zien is voorlopig onduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.