Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Griffin Crayola ColorStudio HD met Stylus (iPad)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Dikke stylus voor kinderen
  • Stylus bevat gekleurde verlichting
  • App schakelt handig tussen stylus en vinger
  • App bevat geanimeerde kleurplaten
  • Zelf kleurplaten maken in de editor

THE BAD

  • Stylus werkt alleen in ColorStudio HD

Ik was even verbaasd, toen ik de Crayola ColorStudio HD in mijn hand geduwd kreeg. Crayola is een bedrijf dat traditioneel wasco krijtjes en stiften voor kinderen maakt. Een stylus voor kinderen (lekker dik) en een bijbehorende iPad app leek me ook niet vreemd voor het bedrijf. Wat mij verbaasde was dat de Stylus een batterij nodig heeft om te werken…

Uitrusting

In de verpakking van de Crayola ColorStudio HD treffen we naast de stylus ook een dop en batterij aan. Daarnaast maakt de verpakking melding dat we de ColorStudio HD app gratis kunnen downloaden. Een code o.i.d. ontbreekt, maar die blijkt ook niet nodig te zijn.

ColorStudio HD

ColorStudio HD blijkt een zeer uitgebreide app te zijn waarin kinderen aan de slag kunnen met digitale kleurplaten. Het leuke is dat veel kleurplaten ook nog eens bewegende elementen hebben zoals vuurwerk en wolken. Deze kunnen kinderen ook inkleuren. Daarnaast worden kleurplaten soms ondersteund met muziek en geluidseffecten.

Om het de jongste tekenaars gemakkelijk te maken, is het mogelijk om bij de opties in te stellen dat kinderen niet buiten de lijntjes kunnen kleuren. Handig en motiverend.

de app bevat ook nog een editor waarmee je zelf kleurplaten kan samenstellen. Daarnaast is het mogelijk om de ingekleurde werken van je kinderen te printen of op Facebook te plaatsen.

Terug naar de ontbrekende unlock code voor de app. Crayola en Griffin hebben een andere manier bedacht om de app te unlocken. Dat kan namelijk alleen door met de stylus een bepaald patroon te volgen. Hierdoor weet de app dat je ook over de stylus beschikt. Doe je dit niet, dan kan je alleen tekenen in vinger modus en zijn de hoeveelheid tekeningen sterk beperkt.

Werking van de Stylus

Het eerste dat opvalt, is dat de Stylus niet door de iPad wordt herkend. Zelfs niet wanneer je hem aanzet. De pen werkt pas binnen de ColorStudio HD app. Het zal je opvallen dat de stylus, wanneer deze aan staat, een piepend geluid maakt. De punt van de stylus wordt namelijk van een statische puls voorzien. Met andere woorden, de elektrische geleiding gaat heel snel aan en uit. Hierdoor kan de app de stylus en een gewone vinger onderscheiden en daarmee bepaalde acties wel of niet beschikbaar maken.

ColorStudio HD Unlocken Zonder Stylus

Wanneer je door hebt hoe de stylus werkt, kan je de software ook unlocken zonder de stylus in bezit te hebben. Het enige dat je moet kunnen is één vinger snel op het scherm van de iPad te laten trillen en daarmee het patroon op het unlockscherm te volgen. Als je dit goed doet, zal de app unlocken. Door hem in vinger modus te zetten, kan je een gewone stylus of natuurlijk je vinger gebruiken.

Conclusie

De Crayola ColorStudio HD Stylus die Griffin heeft ontwikkeld is een vreemde eend. Hij werkt echt alleen maar binnen de Crayola software. Door zijn dikke vorm, is het zeer geschikt om kinderen te leren kleuren op de iPad. De dynamische kleurplaten maken het kleuren ook nog eens een geheel nieuwe ervaring. Wil je een stylus die je ook in andere tekensoftware kan gebruiken dan is de stylus helaas waardeloos. Van de andere kant, een leukere app met kleurplaten heb ik nog niet gevonden.

Beschikbaarheid

De Griffin Crayola ColorStudio HD stylus is in Nederland zeer slecht verkrijgbaar. Wij ontvingen hem via MobiFun.

Downloaden: ColorStudio HD (iPad)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.