Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Nieuwe Geruchten over de Nieuwe Xbox

Vandaag zien we de eerste geruchten over de nieuwe Xbox opduiken. Het is geen groot geheim dat de Xbox (die onlangs haar tiende verjaardag vierde) aan vervanging toe is. Xbox Live is misschien wel de beste online gaming ervaring, maar qua prestaties blijven de games achter bij wat de Playstation 3 te bieden heeft.

De nieuwe Xbox 360 zou over 2 GPU’s (grafische processors) van AMD beschikken en een Multi-core CPU (4 tot 6 kernen) krijgen. Die Multi-core CPU is weinig verassend gezien we die ook al in onze telefoons hebben zitten. Opstellingen met meerdere GPU’s waren tot nu toe voornamelijk in PC’s te vinden. Ondanks dat AMD in PC’s gebruik maakt van een crossfire verbinding tussen twee grafische kaarten, zou dat binnen de nieuwe Xbox anders liggen. Niet vreemd omdat het onnodig is om twee losse kaarten in het apparaat te bouwen. De GPU’s zullen hoogstwaarschijnlijk direct op het moederbord komen.

De nieuwe Xbox staat volgends de geruchten voor 2013 op de planning, maar of hij ook de Xbox 720 gaat heten is onduidelijk. Die naam circuleert immers al sinds de release van de Xbox 360 op internet. De interne naam bij Microsoft zou naar alle waarschijnlijkheid Durango zijn.

De nieuwe Xbox zal naar alle waarschijnlijkheid een permanente internetverbinding vereisen. Dit om piraterij tegen te gaan. Ook zou Microsoft gebruik gaan maken van Blu-Ray. Microsoft wedde in de beginjaren op het inmiddels overleden HDDVD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.