Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Netgear Introduceert haar eerste 802.11AC Router

Netgear heeft gisteren de R6300 dual band gigabit router geïntroduceerd. Het is de eerste router van Netgear op basis van de Broadcom 802.11AC chipset waardoor de router drie keer hogere internetsnelheden moet behalen dan een reguliere 802.11N router.

802.11AC of Wifi AC is inmiddels de vijfde generatie WiFi en volledig backward compatible met a/b/g/n apparaten. De router zou draadloos (op 5Ghz) een overdrachtssnelheid moeten bereiken van 1300Mb/s. Een overdrachtssnelheid waarbij het eindelijk interessant begint te worden om te stoppen met bedrade verbindingen. De gebruikte techniek is overigens even energiezuinig als de huidige N standaard waardoor we verwachten dat we al snel een toename van smartphones en tablets op basis van 802.11AC zullen zien.

Ook voor iOS gebruikers bezit de nieuwe router grote voordelen. De router ondersteunt namelijk AirPrint voor alle aangesloten printers, USB en LAN. Je oude printer wordt hierdoor eindelijk toegankelijk voor al je apparatuur. Daarnaast bevat de router andere features als het opzetten van een gastennetwerk (geen toegang tot jouw computers maar wel internet), DLNA, Parental Controls en natuurlijk configuratie via Netgear Genie.

Beschikbaarheid

De nieuwe router ligt vanaf juli in de schappen en gaat €199 kosten. Dat is niet goedkoop voor een router, maar je haalt wel de nieuwste draadloze techniek in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.