Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Dock-It Tablet Wallmount

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Enorm goedkoop
  • Gemakkelijk te bevestigen
  • Stevige bevestiging
  • Transparant
  • Geschikt voor ieder type tablet

THE BAD

  • Kan een obstakel zijn in hoesjes en covers

Op de Huishoudbeurs troffen we dit jaar een concurrent aan voor het RingO systeem van Vogel’s. De Dock-It van Habitat Solutions. Het Dock-It systeem is geniaal simpel in vergelijking tot het systeem van Vogel’s en is toepasbaar op iedere tablet. Tijd voor ons om te bepalen of hij niet alleen simpel, maar ook echt geniaal is.

Uitrusting

In het doosje van de Dock-It treffen we naast een handleiding, drie setjes van twee WallTabs en de Dock-It zelf aan. Hadden we meer verwacht? Nee. Hebben we meer nodig? Nee. Dat zit dus wel goed.

Uiterlijk

De Dock-It is een transparant plastic plaat die in een WallTab geschoven kan worden. Doordat de Dock-It op vier kanten in een WallTab geschoven kan worden, kan je er zelf te allen tijde voor kiezen os je jouw tablet horizontaal of verticaal ophangt. De WallTabs zijn ook van transparant plastic en vallen daardoor mooi weg op een muur.

Installatie

Installatie van de Dock-It is al even simpel als het uiterlijk van het product. Je maakt de achterkant van de je tablet (in ons geval een iPad 3) vetvrij. Daarna verwijder je de rode beschermfolie van de plakkers en druk je de Dock-It rustig op zijn plaats. Denk er aan dat je hem recht op je tablet plakt, anders zal hij ook niet recht op de muur hangen.

De WallTabs plaats je op dezelfde manier. Je maakt de muur vetvrij en verwijderd de rode beschermlaag van de plakker. Daarna druk je de WallTab stevig op haar plaats.

 

Zodra de WallTab op zijn plaats zit, kan je jouw tablet erin hangen.

Praktijkervaring

De Dock-It is een revolutionair simpele oplossing en ik moet zeggen, het valt me mee hoe stevig het allemaal blijft zitten. Hoewel ik me bij het idee van plakkers toch wat onzeker voelde (je hangt er toch €600 aan), blijven ze zeer goed op hun plek zitten. Een bijzonder goedkoop ophangmechanisme dus.

Toch heeft de Dock-It een belangrijk probleem. Je kunt de iPad met de Dock-It een stuk lastiger in een cover schuiven. Je zult er in dat geval voor moeten kiezen om de Dock-It op de cover te plakken. Iets dat alleen met harde covers mogelijk is. Natuurlijk past hij met de RingO van Vogel’s ook niet in andere hoezen. Je kan je iPad echter wel heel makkelijk uit de RingO houder van Vogel’s klikken.

Conclusie

De Dock-It is ideaal voor tablets waar je toch al weinig accessoires voor kan vinden. Heb je een populaire tablet als de iPad en gebruik je hoezen zoals die met toetsenborden, dan is de Dock-It niet ideaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.