Ziggo gaat mogelijk meer kanalen op de kabel aanbieden. Het bedrijf werkt hard aan nieuwe technieken die de bandbreedte van de bestaande kabelverbindingen flink moet verbreden. In het verleden bracht Ziggo al de hoeveelheid analoge kanalen terug om ruimte te maken.

Dit keer gaat Ziggo de winst halen door een nieuwe protocol voor de versleuteling van data in het netwerk op te nemen. Ziggo gebruikt momenteel een techniek die onder de naam QAM64 schuil gaat. De nieuwe techniek die het toe gaat passen heet QAM256. Hoe Ziggo de nieuw beschikbare ruimte gaan invullen weet bron TotaalTV niet te vertellen, maar de kans is groot dat Ziggo binnenkort start met de doorgifte van MTV NL HD, Nickelodeon HD en Comedy Central HD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.