Transcend Introduceert SSD voor Oude Systemen

Leuk, al die nieuwe, snelle SSD’s. Toch is er één groot probleem. Tot nu toe zijn de meeste SSD’s gemaakt voor moderne laptops en PC’s. Met de introductie van de PATA SSD, komt Transcend met een SSD die ook in oudere systemen geschoven kan worden. Ideaal voor die laptop van vijf jaar geleden.

De PATA SSD maakt geburik van de oude PATA/IDE aansluiting die veelvuldig in oudere computers voorkomt. Door de oude standaard is de snelheid van de SSD’s wel een stuk lager dan we van SSD’s gewend zijn. Schrijfsnelheid is maximaal 93MB/s en leessnelheid maximaal 104MB/s. Toch is dat in veel gevallen al een enorme verbetering. De schijven zijn maximaal 128GB groot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.