Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: WS-8 Aryca Waterproof Case (iPhone)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Tot 6 meter waterdicht
  • Stofdicht
  • Geschikt voor alle iPhones
  • Amper demping van geluid
  • Dubbele vergrendeling

THE BAD

  • Niet aan de iPod Touch gedacht
  • Irritante Quality Check sticker

Tijdens mijn wandeling over de huishoudbeurs, kwam ik de mensen van Sun Europe tegen. Tussen de wasmiddelen, hotelveilingen en het SBS gedreun met Gerard Joling stonden ze daar de Aryca Waterproof Case voor de iPhone en iPad te promoten. Wij zijn de iPhone versie gaan testen.

Uitrusting

De Aryca Waterproof Case wordt in een blister verkocht. In de verpakking treffen we een koord aan om de Aryca Waterproof Case mee vast te binden en een setje rubber plaatjes die je in de Aryca Waterproof Case kan plakken voor iedereen met een dunnere iPhone dan de iPhone 4. Hier laat de fabrikant helaas een kleine steek vallen. Er zijn ook veel consumenten (met name kinderen) die een iPod Touch bezitten. De stickertjes zijn zelf nog te dun om die ruimte op te vangen. In dat geval moet je er bijvoorbeeld een prop papier onder steken.

Uiterlijk

De Aryca Waterproof Case maakt de iPhone een stuk groter, en dat is mooi. In het water wil je immers grip op je iPhone behouden. Aan de bovenkant zit een forse opening in de case waar je het koord doorheen kan halen. Wij ontvingen de zwarte versie, maar deze hoes is er ook in diverse andere kleuren.

Opvallend aan de zwarte versie is de gouden quality check sticker die de fabrikant prominent op de voorkant van de WS-8 Aryca Waterproof Case heeft geplakt. Jammer, want het is best een klus om die sticker netjes te verwijderen. Ik snap niet welke heldere geest dit besluit heeft genomen. Het is fijn om te weten dat hij voor verzending is gecontroleerd, maar gooi er dan een strookje papier in of plak hem op een plek waar hij niet in de weg zit.

Aan de achterkant is de WS-8 Aryca Waterproof Case helemaal doorzichtig. Ideaal wanneer je ook foto’s wilt maken. Voor het gemak zijn de plekken waar mogelijk een camera kan zitten zelfs vlak gegoten om zo vertekening in de foto’s te voorkomen. Leuk!

Claims

De WS-8 Aryca Waterproof Case kan tot 6 meter onderwater. Nu konden we dat niet checken, maar in een regulier Hollands zwembad zal je geen problemen ondervinden omdat die nooit dieper zijn dan drie meter ;-). Hij moet de iPhone ook bestendig maken tegen vuil als zand en stof. Ook dat blijkt geen probleem te zijn (had ik ook niet verwacht)

Gebruik

Aan de voorkant zit een doorzichtige laag siliconenrubber die geleidend werkt wanneer je we je vinger op houdt. Dit werkt enorm goed, zolang je een natte vinger hebt. De laag is van zichzelf namelijk zeer flexibel en stroef. Wanneer je vinger droog is, gaan de siliconen meerekken. Dat kan geen kwaad, maar het is net iets minder comfortabel.

Het is ook goed mogelijk om gesprekken met je iPhone te voeren. De siliconenlaag dempt nauwelijks waardoor je goed verstaanbaar blijft en ook de ander goed blijft verstaan. Dit is ook ideaal wanneer je bijvoorbeeld in bad ligt en naar een radiostream luistert. Let er dan wel op dat hij niet zinkt, want dan zal het water het geluid dempen.

Conclusie

De WS-8 Aryca Waterproof Case maakt jouw iPhone groot en log, precies wat je wilt wanneer je de iPhone mee het water in neemt. Voor de iPod Touch biedt de fabrikant helaas geen ‘vulstickertjes’ aan, maar dit kan je gemakkelijk zelf oplossen.

Beschikbaarheid

Op internet is de Aryca lastig te vinden. Voor Nederland lijk je op de webshop van de distributeur aangewezen.

2 reacties

  1. Super dit Aryca product. simpel open en dicht te maken. bellen en internetten geen probleem. zelfs vorige week op de ski’s werkte deze super en handig.
    ook de prijs is erg goedkoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.