Logo GadgetGear.nl
Picture of Desiree Bos
Desiree Bos

Review: Super Meat Boy (PC/X360/iOS)

Desiree Bos beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Erg leuk om te spelen. Grappig concept en creatieve puzzels.

THE BAD

  • Vond de muziek beetje eentonig, erg lastige puzzels. Het vereist veel geduld.

Je speelt een klein vleesmannetje die puzzels op moet lossen om zijn kleine roze vleesvriendinnetje te redden van een boze man. Een man die in ieder geval niet van vlees houdt. De puzzels zitten vol valkuilen en messen waar geen enkel vleesmannetje tegen kan en  in elk hoofdstuk zitten 20 levels. De levels zijn gelukkig kort, waardoor je ze snel overdoet als je dood gaat.

Vingers verkrampen

Toch zijn de levels soms zo lastig, dat je vingers er pijn van doen. Je moet super snel reageren en veel knoppen achter elkaar indrukken. Het spel geeft dan ook voor dat je het gaat spelen aan dat je het beste een controller erbij kan pakken. Een goede tip om het spel makkelijker te doorlopen.

Super Meat Boy doet je denken aan het plezier dan ik had op de oudere consolegames. Voor mij was dat vooral op de Nintendo DS met de moeilijkste Mario levels. Dat je vingers daarna ook pijn deden, maar eenmaal door het level heen krijg je toch weer een fijn en overwinnend gevoel.

Wat ik zeker aan raad is dan ook een xboxcontroller voor de pc en een hoop geduld. Je gaat veel dood en je hebt rond de 100 levels te gaan in dit spel. Die controller is dus zeker geen overbodige luxe!

 

Super Meat Boy niet alleen voor PC!

Super Meat Boy is er niet alleen voor de pc. Toen ik het spel op de pc speelde, dacht ik meteen aan de iPad. Hij is gelukkig ook verkrijgbaar in de iTunes store. Daarnaast is hij ook op XBOXLIVE verkrijgbaar. Op PSN is hij niet te vinden en helaas, volgens geruchten komt die daar ook niet op!

Mijn conclusie:

Super Meat Boy is een erg grappig, vermakelijk en creatief spel. Zelf vond ik de muziek tegen vallen, maar die kan uit, zodat je ook echt Super Meat Boy hoort lopen, springen en natuurlijk sterven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.