Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Sandberg Bluetooth Audio Link met 4.5 sterren.

The Good
  • Zeer klein
  • Eigen stroomvoorziening
  • Uitgebreide uitrusting
  • Makkelijke bediening
The Bad
  • Behuizing voelt goedkoop aan


Je smartphone of mediaplayer met je stereo verbinden kan natuurlijk met een kabeltje. Een stukje moeilijker wordt het met de autoradio. Daar ben je al snel op een FM tuner aangewezen. Sanberg heeft een andere oplossing bedacht onder de naam Bluetooth Audio Link.

Uitrusting

De Bluetooth Audio Link wordt geleverd met drie extra kabeltjes. Een USB kabel om de Bluetooth Audio Link van stroom te voorzien, een 3.5mm jack female naar 3.5mm jack female om hem aan andere 3.5mm kabels te hangen (bijvoorbeeld een hoofdtelefoon) en een 3.5mm jack naar tulp om hem op de gemiddelde versterker aan te sluiten. Aan de Bluetooth Audio Link zelf zit een korte kabel met een 3.5mm jack aansluiting. Daar missen we dus niks aan.

Uiterlijk

De Bluetooth Audio Link is een klein, zwart plastic kastje met daaraan een korte kabel met 3.5mm jack plug. Verder zien we een aansluiting voor de stroomvoorziening (daar heb je die USB kabel voor) en een knop om de Bluetooth Audio Link aan of uit te zetten.

Bediening

Bediening van de Bluetooth Audio Link werkt heel gemakkelijk. Het belangrijkste is dat je hem koppelt met je telefoon of mediaplayer. Wanneer je de Bluetooth Audio Link aan staat, hou je de knop enkele seconden ingedrukt. Dan gaat het LED lichtje rood/blauw knipperen. Op dat moment is hij te koppelen. Je ziet hem dan in je lijstje bluetooth apparaten verschijnen en tikt hem aan. Wachtwoord is in de meeste gevallen niet nodig.

Accu

In tegenstelling tot Logitech’s oplossing, bevat de Bluetooth Audio Link van Sandberg een accu. De fabrikant geeft aan dat hij 230 uur standby moet kunnen staan en 12 uur achtereen moet kunnen werken. Ik heb bij het testen 11 uur muziek kunnen draaien (iPod lag ondertussen aan de lader) voordat de accu leeg was. Best netjes. Opladen duurt 2,5 uur aan een reguliere USB poort.

Kwaliteit

Voor we aan de Bluetooth Audio Link van Sandberg begonnen, hedden we natuurlijk al de Logitech Wireless Speaker Adapter gereviewed. Die is een stuk robuuster dan de oplossing van Sandberg, maar heeft GEEN accu waardoor je hem enkel bij een stopcontact in kan zetten. Toch merk ik wel verschil in bereik. De Logitech kan ik tot 15 meter (zonder obstakels) redelijk goed blijven gebruiken terwijl de Sandberg het al moeilijk krijgt op 9 meter. Een ander groot verschil is het formaat. De Sandberg past een keer of 15 in die van Logitech. Het verschil in audiokwaliteit is verwaarloosbaar.

Conclusie

De Sandberg Bluetooth Audio Link is niet alleen klein, hij presteert goed en werkt ook nog eens op een accu. Lekker handig! De behuizing is van plastic en voelt een stuk goedkoper aan dan andere oplossingen die we hebben gezien, maar dat is lang niet het belangrijkste. Ook qua uitrusting heeft Sandberg goed nagedacht. De kabeltjes die erbij zitten zorgen dat je hem op alle reguliere apparaten aan kan sluiten.

Beschikbaarheid

De Bluetooth Audio Link is onder anderen te koop via de Sandberg website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.