Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Nokia Lumia 710 met 4 sterren.

The Good
  • Verwisselbare covers
  • Snelle processor
  • Voldoende RAM geheugen
  • Goed scherm
  • Goede speakers
  • 5 megapixel camera
  • Echte knoppen onder het scherm
  • Waar voor je geld
The Bad
  • 8GB opslagruimte is weinig voor Windows Phone


Hoewel de aankondiging van de Nokia Lumia 610 echt het tijdperk van de goedkope Windows Phone toestellen in zal luiden, heeft Nokia met de Lumia 710 een Windows Phone toestel gemaakt die weliswaar goedkoop is, maar toch aan de minimale specs van het huidige Windows Phone voeldoet.

Uitrusting

Bij de Nokia Lumia 710 ontvang je naast het toestel iets dat ik bij de Lumia 800 enorm mis. Een losse accu! Met andere woorden, mocht je accu op den duur slecht worden, dan kan je er voor kiezen om deze zelf te vervangen.

In de doos vinden we ook een setje oordopjes met maarliefst vier verschillende maten eargels. Een complimentje voor Nokia, want hoe meer maten, hoe groter de kans dat ze lekker zullen zitten. Ook vinden we een netstroomlader en een USB kabel in de doos.

Uiterlijk (Covers)

Ik testte de afgelopen dagen de witte versie van de Nokia Lumia 710. Dit toestel is het eerste in tijden waardoor Nokia weer covers gaat produceren. De impact van de covers is overigens niet heel groot. Het is in de praktijk niet meer dan de verwisselbare batterijklep. Toch is het leuk dat Nokia dit idee na jaren weer eens oppakt. Het materiaal van de covers lijkt overigens behoorlijk stevig te zijn. Aan de beschadigingen op ons testmodel te zien is ons testexemplaar meerdere keren uit een broekzak gevallen.

Net als ieder Windows Phone toestel, bevinden zich drie knoppen onder het scherm. Nokia heeft er bij de Lumia 710 voor gekozen om voor Fysieke knoppen te gaan. De keuze zal ongetwijfeld met het kostenplaatje temaken, maar ik vind het heerlijk! Kan ik eindelijk ongestoord Rocket Riot spelen zonder dat mijn sessie wordt onderbroken omdat mijn duim per ongeluk over de zoekknop glijdt.

Van links naar rechts: Sony Xperia Pro, Nokia Lumia 800 en de Nokia Lumia 710.

Geluid

Het geluid uit de Lumia 710 is zeer goed. Zowel op speaker als bij gewone gesprekken is de persoon aan de andere kant van de lijn zeer goed verstaanbaar. Ook van de oordopjes kan ik zeggen dat het geluid niet slecht is, voor een gratis setje. De echte muziekliefhebber kan beter een ander setje halen.

Scherm

De Lumia 710 maakt gebruik van exact hetzelfde OLED display dat Nokia voor de Lumia 800 gebruikt. Mooie contrasten en zwart is dus ook echt prachtig zwart.

Accuduur

Neem je de witte versie van de Lumia 710, dan loop je trouwens tegen een klein probleem aan. Je wilt Windows Phone namelijk met een witte achtergrond instellen zodat het systeem keurig aansluit bij het uiterlijk van je telefoon. Hierdoor ligt het stroomverbruik van het scherm ietsje hoger. Gelukkig is de accu van de Lumia 710 sterk genoeg om het ruim een dag vol te houden.

Windows Phone

Zoals bekend, past Nokia Windows Phone niet aan. Toch verschilt de Nokia ervaring met de andere Windows Phone toestellen. Net als andere fabrikanten maakt Nokia gebruik van de mogelijkheid om exclusieve apps aan te bieden. Op de Nokia Lumia 710 heeft het bedrijf standaard Nokia Kaarten, Nokia Muziek, Nokia Rijden en Sports Tracker geïnstalleerd. Daarnaast bevat de Lumia 710 nog een opvallende app. CardsWith.me. Een app waar je jouw Airmiles en andere kaarten in kan registreren. Wanneer je de kaart aantikt, verschijnt de barcode op het scherm. Op die manier kan je jouw portemonnee flink legen. Slim!

Lumia 710 vs. Lumia 800

Waar zitten nou de grote verschillen tussen de Lumia 710 en de Lumia 800. De Lumia 800 beschikt niet over de mogelijkheid om covers te gebruiken om je toestel op te leuken. Daarnaast beschikt de Lumia 800 standaard over 16GB opslagruimte terwijl de 710 het met 8GB moet doen. Beide toestellen draaien op een 1.4Ghz CPU met 512MB RAM.

Ook qua camera is de 710 minder interessant dan de 800. De 710 heeft namelijk een 5 megapixel camera met LED Flash terwijl de 800 het met een 8 megapixel en Dual LED-Flash doet. Schiet je liever filmpjes, dan maakt het niet uit. Beiden filmen 720p op 30 frames per seconde.

Conclusie

De Lumia 710 is ruim 150 euro goedkoper dan de Lumia 800 waar Nokia eerder mee kwam. Daarvoor krijg je een camera van een iets mindere kwaliteit en de helft minder opslagruimte. Kan je echter met 8GB uit de voeten en vindt je 5 megapixel groot genoeg, dan is de Lumia 710 een zeer interessante telefoon om aan te schaffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.