Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Logitech Fold-up Keyboard (iPad)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Heerlijk breed keyboard
  • Duidelijke statusleds
  • Apple-functieaanduidingen op knoppen
  • Compatible met de Nieuwe iPad

THE BAD

  • De Nieuwe iPad zit wel heel strak
  • Iets te hoekig ontwerp

Logitech presenteerde onlangs een nieuwe serie toetsenborden voor de iPad. Één van de meest opvallende toetsenborden uit de serie is de Fold-up Keyboard. Een case met ingebouwd keyboard. Een keyboard dat bijna even breed is als een conventioneel keyboard, door een ingenieus schuifsysteem.

Uitrusting

In de doos van de Fold-up Keyboard van Logitech vinden we naast het keyboard ook nog een laadkabel en de nodige boekjes. De kabel heb je nodig voor het keyboard. Net als bij andere bluetooth keyboards, beschikt dit model over een eigen accu.

Uiterlijk

Het Fold-up Keyboard doet (ingeklapt) dienst als case voor de achterkant van je iPad. Hij laat ook ruimte om een smartcover van Apple op je iPad aangesloten te laten. Door het keyboard, wordt de hele set ongeveer twee keer zo dik en bijna drie keer zo zwaar.

Gebruik

De koppeling tussen het toetsenbord en de iPad is enorm simpel. Je zet het keyboard in koppelmodus, en zoekt hem op met je iPad. Daarna tik je de code op het scherm na en zal de iPad bevestigen dat je het toetsenbord voortaan voor je iPad kan gebruiken.

Het toetsenbord bestaat uit twee delen die samenkomen wanneer je de Fold-up openklapt. Hiervoor heeft Logitech moeten besluiten om de spatiebalk in twee delen te splitsen. Dat ziet er vreemd uit, maar valt nauwelijks op wanneer je met het keyboard werkt. Dat het toetsenbord zo breed is, maakt hem een stuk fijner in gebruik dan andere keyboards die ik onder mijn vingers heb gehad. Het schuifmechanisme lijkt gammel, maar zelfs na een paar weken ermee gewerkt te hebben, merk ik totaal geen problemen.

Nog een handig element is de aanwezigheid van drie statusleds. Bij de meeste keyboards moet je het met een enkele LED doen die je informeert over het kunnen koppelen en als je geluk hebt, een lege batterij. Logitech gaat net een stukje verder door de toevoeging van een caps-lock LED. Niet hard nodig, maar wel een mooi stukje luxe.

We hebben de Fold-up Keyboard overigens niet alleen op de iPad 2 (waar hij voor gemaakt is) getest, maar ook op de nieuwe iPad. Die zit een stukje strakker in de Fold-up Keyboard, maar dat geeft verder geen problemen.

Heb ik dan helemaal geen commentaar op dit keyboard? Jawel hoor. Het ontwerp bevat veel randen die niet lekker in de hand liggen. Had Logitech deze beter afgerond, dan zou ik dat een stuk prettiger vinden.

Conclusie

De Logitech Fold-up Keyboard maakt de iPad een stuk dikker, maar geeft je de luxe van een netbook. Een netbook met een lekker breed keyboard waardoor het typen een stuk natuurgetrouwer is. Het zijn maar een paar centimeters, maar die paar centimeters blijken een groter verschil te maken dan ik van te voren had verwacht.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.