Picture of Desiree Bos
Desiree Bos

Review: Dreamfall The Longest Journey (PC/X360)

Desiree Bos beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Goed verhaal erg interessant om te volgen, leuke karakters. Leuke puzzels
  • Game ziet er mooi uit. Surround geluid komt goed tot zijn recht.

THE BAD

  • De controller in de vecht scene is niet geheel soepel, daardoor moet je het veel overdoen.
  • Het verhaal gaat traag opgang, je moet geduld hebben, maar eenmaal als je er in zit is het super.

Deze avontuurlijke game speel je met drie karakters Zoë Castillo, April Ryan en Kian Alvane. Alledrie leven in twee verschillende werelden: Technologie en Magische Arcadia.

Hoofdkarakter Zoë Castillo

Zoë Castillo is het hoofdkarakter waarmee je speelt. Ze is 20 jaar, werkloos, studieloos en woont bij haar vader in Casablanca in het jaar 2219. Ze is opzoek wat ze met haar leven wilt. Ze heeft een relatie met journalist Reza Temiz waar ze mee in de knoop zit. Ze spreekt af met haar vriend om te praten, maar hij komt niet opdagen. Zoë zoekt en hij is op een mysterieuze wijze verdwenen. Ze gaat zelf opzoek naar haar vriend. Hij is verdwenen naar een andere wereld namelijk Magische Arcadia. Zoë reist naar de andere wereld op een erg bijzondere manier.

April Ryan en Kian Alvane

April Ryan leeft al in de andere wereld. Zij heeft te maken met de verdwijning van Zoë`s vriend. Kian Alvane beschremt April en Zoë in de wereld Magische Arcadia tegen al het kwade.

Controls

Zelf heb ik dit spel op de pc gespeeld. Je kan het spelen via toetsenbord en muis. Zelf heb ik het gedaan met een XBOX controller wat erg goed werkt. Het is een point en klik spel, met soms erg lastige puzzels, verschillende soorten combats; zwaard vechten en karate.

Grafisch en Geluid

Persoonlijk vind ik het spel er erg mooi uitzien, vooral de sfeer en de aankleding van de personen, ook als je bij nadenkt dat het spel uit het jaar 2006 komt. Het mooiste is hoe de twee verschillende werelden gebouwd zijn, ze hebben elk een aparte stijl:

Technologie is supermodern bijv. vliegende taxi’s, prullenbakken die zelf rotzooi op ruimen, ramen die als tv dienen, knuffels die praten en je persoonlijke agenda kunnen zijn.

Magische Arcadia ziet er middeleeuws uit met natuurgebieden met veel sneeuw, bergen en veel bomen, kleine dorpjes en grote kastelen. Het geluid van de game is erg goed. 5.1 surround geluid is goed geplaatst. Mocht je een geluidskaart hebben met de functie voor EAX geluiden dan moet je er zeker gebruik van maken. EAX zorgt voor geluidseffecten bijv. galmen, watervallen etc.

Conclusie

Het spel speel je voor de karakters, en de avonturen door de twee werelden heen. Je moet bij dit spel veel geduld hebben anders haak je af. Het spel heeft niet mega veel actie, maar als er actie in zit dan is het ook goed. Je bent rond de 12 uur bezig met het spel. Ik vond het een hele toffe 12 uur. Ik geef het spel 8,7 omdat het verhaal super is, je wilt elke keer verder spelen, en er is er zeker geen tweede van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.