Meer Wi-Fi en Werkgeheugen in Nieuwe Apple TV

Tegelijk met de nieuwe iPad introduceerde Apple ook de nieuwe Apple TV. Tijdens de presentatie gaf Apple dit niet al te veel aandacht gezien het grootste deel van de zaal toch voor The New iPad was gekomen. Inmiddels ligt de nieuwe Apple TV in de winkel en weten we wat Apple die avond niet vertelde.

De mensen die de nieuwe Apple TV uit elkaar hebben gehaald, ontdekten 512MB aan RAM geheugen in het apparaat. Dit is het dubbele ten opzichte van de oude Apple TV en alles behalve vreemd. Deze nieuwe Apple TV gaat immers Full HD en daar heeft het niet alleen rekenkracht, maar ook het nodige werkgeheugen voor nodig.

De Apple TV beschikt verder over een single-core A5 processor zoals we in meerdere iOS producten van het bedrijf hebben gezien. Daarnaast bevat het apparaat wederom 8GB aan intern geheugen voor dataopslag.

Opvallend is echter de aanwezigheid van een tweede Wi-Fi antenne waarmee de datasnelheid opgekrikt kan worden. Kan zeggen we omdat er nog geen aanwijzingen zijn dat Apple hier ook daadwerkelijk gebruik van maakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.