Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

iPad 3, de Tussenstand

Het is woensdag 7 maart. Vanavond om 19:00 gaan we weer een liveblog organiseren met betrekking tot de lancering van de iPad 3 OF de iPad HD van Apple. Je hoort het al, er zijn weer heel wat last minute geruchten over wat we nou vanavond gaan zien. Tijd voor de tussenstand.

iPad 3 (of iPad HD of iPad 2 HD)

Één van de meest opvallende geruchten is dat we vanavond niet de iPad 3, maar de iPad HD gepresenteerd krijgen. Apple zou door de invoering van een Retina display stoppen met de nummering en alleen HD aan de naam toevoegen.

Als dit waar is, zou het kunnen betekenen dat Apple geen schokkende veranderingen in het uiterlijk van de iPad aanbrengt. Ter vergelijking, het verschil tussen de iPhone 3G en 3GS zat hem voornamelijk in de camera, CPU en de hoeveelheid RAM geheugen. Het verschil tussen de iPhone 4 en 4S zat hem wederom in de CPU en de camera. Ook hier bleef het uiterlijk vrijwel ongewijzigd.

Als Apple dus voor een kleine wijziging in de hardware gaat, is het mogelijk dat we een verbeterde iPad 2 gaan zien. Toch gok ik dan op de mogelijkheid dat Apple deze de iPad 2 HD zal noemen.

1GB RAM

Chronic Wire heeft uitgevogeld dat de nieuwe iPad van 1GB aam RAM geheugen is voorzien. De aanwezigheid van zoveel RAM geheugen versterkt het vermoeden dat we een Retina Display in de nieuwe iPad krijgen. Een andere logische toevoeging is een snellere CPU.

A5X of A6 en Dual Core of Single Core

Meer RAM, du seen snellere CPU. Dat klinkt logisch, maar wordt het Apple’s nieuwe A6 processor of een A5X waar we al eerder foto’s van hebben gezien. Blijft Apple bij de A5X, dan zal het om een snellere dual-core CPU gaan dan de huidige A5. Kiest Apple voor de A6, dan is de kans groot dat het om een quad-core model gaat. Meer rekenkracht is in ieder geval van groot belang als Apple inderdaad een Retina Display gaat plaatsen.

Foto van Remi Koscielny (ter plaatse)

Nieuw in iTunes: Catalogi

Ook in iTunes lijkt iets nieuws op te duiken. De Catalogus. Een nieuwe categorie met niks anders dan postorder catalogi die je bijvoorbeeld op de iPad door kan bladeren. Hiervan staan al diverse voorbeelden in de iTunes store zoals de catalogus van Ikea en Folders.nl. Deze krijgen nu dus een eigen plekje.

iOS 5.1

Zeer waarschijnlijk zal vanavond ook iOS 5.1 worden aangekondigd zodat de nieuwe iPad een voorsprong op de oude modellen heeft wanneer hij in de winkel ligt (al zullen we de update al snel zelf kunnen downloaden). Uiteraard bevat iOS 5.1 een flinke lading bugfixes, maar dat is niet alles. Zo zal het mogelijk zijn om Siri in het Japans aan te spreken en kan de camera makkelijker vanaf het lockscreen worden gestart.

Apple TV

Het gerucht dat we een nieuwe Apple TV gaan zien, wordt ook steeds groter. Bij veel Apple Stores is de Apple TV inmiddels uit de schappen verdwenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.