Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De Lente van Philips – Audio Algemeen

Een aantal dagen geleden keken we al naar de nieuwe hoofdtelefoons van Philips. Vandaag kijken we naar wat Philips nog meer qua audio te bieden heeft. Natuurlijk hebben we het dan over een gigantische hoeveelheid speakerdocks, maar daar blijft het niet bij. Philips komt namelijk ook met een hele bijzondere Bluetooth speaker…

Philips Fidelio AD7000W AirPlay Speaker

Ook Philips komt met een AirPlay speaker en meteen eentje uit de Fidelio range. De Fidelio range staat voor de beste geluidskwaliteit die Philips te bieden heeft. Iets dat we bij de hoofdtelefoons al goed konden merken. Door de ondersteuning van AirPlay is het mogelijk om muziek vanaf ieder iOS apparaat en iedere computer met iTunes naar de speaker te streamen. Met behulp van de ingebouwde dock is het ook mogelijk om je iPod Touch, iPhone of iPad op te laden. Het totale vermogen is 10W RMS.

Philips Fidelio Docking Speaker voor Android

Het is niet alleen iOS dat de klok slaat bij Philips. Het bedrijf komt ook met speakerdocks voor Android smartphones. Dat is natuurlijk een behoorlijke uitdaging voor het bedrijf gezien de enorme variatie aan Android toestellen en de verschillende plekken waar de USB lader aangesloten moet worden. De USB aansluiting dient overigens alleen maar om de smartphone van stroom te voorzien. De audiostream verloopt over een bluetooth verbinding. De dock kan ook op batterijen werken, wat ideaal is voor een dagje aan het strand of in het park. Ook deze speaker heeft een RMS vermogen van 10W.

Philips Fidelio DS3880W SoundRing AirPlay Speaker

Een andere opvallende Airplay speaker van Philips is de DS3880W SoundRing. Deze opvallende ronde speaker bevat een eigen accu en wordt geladen wanneer hij op zijn voet staat. Daarnaast is de SoundRing ook in staat om iOS apparaten op te laden. Via de Aux ingang kunnen ook andere apparaten op de SoundRing worden aangesloten. Het vermogen van de SoundRing ligt een stuk hoger dan dat van de speakers waar ik net al over schreef. Het vermogen van de SoundRing ligt op 16W RMS.

Philips Fidelio SoundSphere Docking Speaker met AirPlay

Al ser één speakerset is die met kop en schouders boven de anderen uitstak, dan was het wel de nieuwe Fidelio SoundSphere Docking Speaker. Deze nieuwe speakerset wordt gekenmerkt door de tweeters die boden de mid-range speakers hangen. De body van deze speakers is opgebouwd uit houden blokjes die in vorm zijn geschaafd (jawel hoor, echt handwerk!). De buitenkant is daarnaast gelamineerd. Deze combinatie zorgt voor een prachtig warm geluid. Daarnaast komt deze speakerset met dock voor de iPhone of iPod en een afstandsbediening. Wil je niet docken, dan kan je deze speakers aansturen via ieder iOS apparaat. Het vermogen van deze speakers ligt op 50W RMS.

Philips Fidelio Docking Speaker

De SoundSphere heeft ook een kleiner zusje in de vorm van de Fidelio Docking Speaker. Deze heeft een duidelijk aanwezige dock op één van de twee speakers en is niet handgemaakt. Er zit wel een afstandsbediening bij, maar AirPlay ondersteuning ontbreekt. Het vermogen van dit setje bedraagt 25W RMS en qua kleurstelling past hij goed bij de monitoren van Apple.

Philips Draagbare Luidspreker SBA1710

Een hele inspirerende naam heeft hij niet, de nieuwe draagbare speaker van Philips. Toch valt hij op door zijn uiterst simpele constructie. De speaker bevat namelijk een richeltje waar je een smartphone op kan leggen. Verbinden gaat daarna via een standaar 3.5” minijack kabeltje (dezelfde als van je hoofdtelefoon). Deze simpele speaker dan daardoor op vrijwel iedere telefoon en mediaplayer worden aangesloten. Het vermogen bedraagt 4W RMS.

Philips ShoqBox

Tot slot, de meest opvallende speaker die Philips demonstreerde. Nouja, die demonstratie wilde niet echt lukken doordat het prototype tegenwerkte. Toch is het idee achter de nieuwe ShoqBox van Philips heel interessant. Ook deze speaker is met je smartphone of tablet te verbinden via Bluetooth. Bovenop het apparaat zit een infrarood sensor die handgebaren waar kan nemen. Hierdoor is het mogelijk om met zwaaiende bewegingen door je tracks heen te bladeren. De speaker beschikt ook over een lithium ion accu zodat je hem met je mee kan nemen. De ShoqBox beschikt in totaal over vier kleine speakers en de sportuitvoering bevat een bevestigingsoog en is spatwaterdicht. Het is ook mogelijk om twee ShoqBox speakers met elkaar te verbinden. Daarmee zal de ene dienst doen als linker speaker en de andere als rechter speaker.

Beschikbaarheid

De ShoqBox ligt vanaf mei in de winkel. De reguliere SB7100 gaat €149 kosten terwijl de iets luxer uitgevoerde SB7300 voor €199 over de toonbank gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.