GadgetGear.nl

Ziggo naar de Beurs

Na enige speculatie heeft kabelaanbieder Ziggo aangekondigd dat het bedrijf de beurs op wil. Ziggo is recentelijk zeer actief en heeft onder anderen een grote deal met HBO gesloten voor de lancering van de digitale (HD) kanalen van HBO Nederland.

Ziggo is nu nog eigendom van investeerders Cinven en Warburg Pincus, heeft 3 miljoen klanten en is het resultaat van de eerdere samenvoeging van Multikabel, Casema en Essent Kabelcom. Ziggo heeft een uiterst modern netwerk dat grotendeels van glasvezel is.

Er zijn ook geruchten dat Liberty Global, de moedermaatschappij van UPC, interesse in Ziggo heeft. Eerder al kocht UPC het Duitse Kabel BW, net voor dat bedrijf naar de beurs zou gaan.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.