Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Sandberg USB 3.0 Multi Card Reader

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Hoge datasnelheden
  • Ondersteuning voor praktisch alle kaarten
  • 0,5m USB 3.0 Kabel
  • Mooie afwerking

THE BAD

  • SD en XD kaarten moeten op de kop erin

USB 3.0 Readers; hoewel veel bedrijven ze al hebben aangekondigd, zijn er maar weinigen die ze ook echt uitleveren. Vandaag bekijken we de USB 3.0 Multi Card Reader van Sandberg. Een reader die er tussenuitspringt door zowel het design als de bijgeleverde blauwe USB 3.0 flatcable van een halve meter.

Uitrusting

Zoals gezegd krijg je bij deze USB 3.0 Multi Card Reader niet alleen de reader zelf, maar ook meteen een USB 3.0 SS (SuperSpeed) verlengsnoer van een halve meter. Opvallend is dat het USB snoer aanbeide kanten een Type A connector heeft. Hierdoor is de kans groot dat je hem voorlopig nog niet voor andere USB 3.0 producten kan gebruiken.

Uiterlijk

De bovenkant van de USB 3.0 Multi Card Reader is voorzien van een dunne, geborstelde plaat van aluminium. Dit geeft de reader een uiterlijk waarbij je wat gewicht verwacht. Wanneer je de reader oppakt, blijkt hij dan toch verbazend licht te zijn.

Aan de voorkant van de reader treffen we een CompactFlash, MemoryStick, XD en SD slot aan. Opvallend (en vervelend) is dat de XD en SD kaarten ondersteboven in de reader gestoken dienen te worden. Dit heeft er ongetwijfeld mee te maken dat Sandberg er voor heeft gekozen om alle onderdelen op één printplaat te zetten en dat is jammer.

Aan de achterkant vinden we een MemoryStick M2 en TransFlash/MicroSD slot aan.

Compatibility

De USB 3.0 Multi Card Reader van Sandberg kan gebruikt worden voor SD, SDHC, SDXC, XD, MS, CF, MMC, TransFlash, M2, MicroSD, MicroSDHC en MicroSDXC kaarten. De maximale snelheid van de reader is 5GB/s. Als je beseft dat de meeste kaarten moeite hebben om over de 99MB/s heen te gaan, mag je er vanuit gaan dat deze reader nog heel lang mee zal gaan.

Conclusie

Door de aluminium toplaag ziet de USB 3.0 Multi Card Reader er een stuk heftiger uit dan hij aanvoelt. Hoewel het jammer is dat je SD en XD kaarten op de kop in het apparaat moet steken, mogen we absoluut niet klagen over de prestaties van de reader. Dat Sandberg er ook nog een USB snoer bij doet is een leuk stukje luxe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.