Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Sandberg Touchscreen Gloves met 4 sterren.

The Good
  • Rubber grip in de handpalm
  • One size, fits all
  • Enigszins warm
The Bad
  • Drie geleidende vingers is één vinger te weinig voor iOS


Januari 2011 mocht ik als één van de eersten in Nederland de Agloves testen die Vodafone destijds bij haar prepaid toestellen aanbood. Agloves zijn handschoenen waarmee je de touchscreens van smartphones en tablets kan bedienen. Sandberg heeft ze ook gezien en haar eigen visie op de Sandberg Touchscreen Gloves losgelaten.

Uiterlijk

De handschoenen van Sandberg zijn elastisch en bestaan voor 45% uit wol. De duim, wijsvinger en middelvinger bevatten geleidend materiaal waar touchscreens op reageren. Deze vingertoppen zijn dan ook donkergrijs van kleur waardoor je ze herkent. De handpalm is voorzien van rubber nopjes om zo meer grip te geven op je smartphone of tablet.

Warmte

Met de afgelopen winterdagen heb ik zowel de Sandberg Touch Screen Gloves als de Agloves gedragen. Daarbij viel het mij op dat de Sandberg’s wel iets warmer zitten, maar veel scheelt het niet. Tot ongeveer -8 zijn ze aangenaam, maar daarna wil je al snel iets warmers.

Draagcomfort

One size fits all, maar zitten ze dan ook lekker? Jazeker. De handschoenen passen zonder problemen om iedere hand. Toch kleeft hier ook een klein nadeel aan. Hoe meer de stof moet rekken (lees: grotere hand), hoe minder warmte de handschoen vast zal houden.

Één van de grootste problemen met de Agloves was dat ze spekglad waren. Hoewel ik mijn smartphone ermee kon bedienen, kon ik hem ook gemakkelijk uit mijn handel laten glippen. Dat is toch wel het laatste wat je wilt. Hier merk ik dat de rubber nopjes in de handpalm de grip geven waar ik op zat te wachten.

Ook de drie geleidende vingers werken zeer goed op het scherm van de iPad en mijn Xperia pro smartphone. Het nadeel van slechts drie geleidende vingers is echter wel dat je niet alle Multi-touch functies op de iPad uit kan voeren.

Conclusie

De Sandberg Screen Gloves zitten warmer dan de Agloves. De rubber nopjes op de handpalm zorgen voor voldoende grip, wat bij andere handschoenen vaak mist. Een nadeel is dat je maar drie geleidende vingers hebt, maar dat is dan ook het enige nadeel dat ik heb kunnen ontdekken. Gelukkig komt het niet vaak voor dat ik meer vingers op mijn iPad nodig heb.

Beschikbaarheid

Sandberg verkoopt de Touch Screen Gloves in het zwart, wit en roze. Ze kosten €19,99.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.