Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Sandberg Multi Card Reader (USB 2.0)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Strakke vormgeving
  • Goed gebruik van materialen
  • Prima leessnelheid

THE BAD

  • Duur voor een USB 2.0 reader

Ik zit vandaag in het Verenigd Koninkrijk. In Bournemouth om precies te zijn. Natuurlijk kon ik het niet laten om op deze trip een paar aardige foto’s te schieten en om deze op mijn laptop te zetten heb ik de USB 2.0 Multi Card Reader van het Deense Sandberg meegenomen. Tijd voor een review.

Uitrusting

In de blisterverpakking van de Multi Card Reader treffen we naast een quickstart handleiding natuurlijk de reader zelf en een mini-USB kabeltje aan.

Uiterlijk

De Multi Card Reader van Sandberg is van plastic, maar heeft een matte afwerking waardoor hij er niet alleen goed uitziet, maar ook minder ‘plastic’ aanvoelt. Daarnaast voorkomt het matte plastic dat krasjes opvallen (tenzij deze over de bedrukking lopen).

Ondersteuning

De Multi Card Reader kan gebruikt worden voor (Micro-)SD, (Micro-)SDHC, (Micro-)SDXC, Memorystick, CompactFlash, MMC, T-Flash en Memorystick M2 kaarten. Alle typen geheugen passen er dus in. Ter verduidelijking heeft Sandberg de logo’s van al deze formaten ook op de reader zelf gedrukt en dat misstaat de reader niet.

Snelheid

Natuurlijk is snelheid van groot belang. We hebben voor vertrek de Multi Card Reader aan onze collega’s van GoMemory.net meegegeven. Zij hebben de reader getest met de Sandisk Extreme Pro 8 GB, de snelste SDHC kaart die ze tot nu toe hebben gemeten. Terwijl de kaart op een USB 3.0 reader leessnelheden tot 46.78 MB/s weet te halen, haalt deze op de Multi Card Reader van Sandberg een leessnelheid van 20,91 MB/s. Voor een USB 2.0 reader is dat een zeer nette score.

Conclusie

De Sandberg Multi Card Reader ziet er zeer net uit en het materiaal voelt zeer stevig aan. Qua uiterlijk ben ik zeer te spreken. Het is alleen jammer dat deze reader nog niet in staat is om op USB 3.0 aangesloten te worden, wat je wat ons betreft voor die prijs wel mag verwachten.

Verkrijgbaarheid

De Sandberg Multi Card Reader kan onder anderen direct bij Sandberg besteld worden. Daar kost hij €25,99 en dat is een stevige prijs voor een USB 2.0 reader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.