Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Playstation Vita OS Geschikt voor Telefoons en Tablets

Sony zou weleens grootse plannen kunnen hebben met de Playstation Vita, zo blijkt uit een interview met Sony’s nieuwe directeur Kaz Harai en Sony Computer Entertainment VP Yoshio Matsumoto. Deze laatste heeft namelijk laten weten dat het besturingssysteem (OS) van de Playstation Vita geschikt is voor ARM processors.

ARM processors (CPU’s) worden veelvuldig gebruikt in tablets en mobiele telefoons. Ze zijn vele malen populairder dan de x86 CPU’s die in onze laptops en desktops zitten omdat ze zuiniger met energie omgaan. Daar staat tegenover dat ze op bepaalde gebieden minder sterk presteren als desktop en laptop CPU’s.

Het is dus goed mogelijk dat Sony op den duur het Vita OS op smartphones en tablets zal plaatsen. Nu gebruikt het bedrijf daar alleen Android voor, maar Android is niet in bezit van Sony. Samsung nam eerder al vergelijkbare stappen met de introductie van Bada OS. In tegenstelling tot Samsung heeft Sony nog geen plannen om Vita OS ook echt voor deze doelen in te gaan zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.