Arjan Olsder
Arjan Olsder

Panasonic’s Eerste Android Klaar voor Europa

Spraken we vanmorgen nog over de ambities van Fujitsu om de Europesche markt te bestormen, lijkt het er vanavond op dat Panasonic aan haar Europese revival is begonnen. Panasonic was immers één van de eersten met een 3G toestel op het Vodafone netwerk, maar werd al snel door concurrenten uit de markt geduwd.

Nu lijkt het erop dat Panasonic terug is, en hoe! Het bedrijf introduceert meteen de Panasonic Eluga smartphone die gewoon waterdicht is. Lekker bellen in het zwembad of vanuit zee mag dus geen probleem zijn… Over bereikbaarheid gesproken!

Het toestel kan tot een meter onder water en zal dat ongeveer 30 minuten uithouden. Hij voldoet daarmee aan de IP57 normering. Hij is daarmee ook meteen bestendig tegen fijnstof.

He toestel weegt 103 gram en heeft een wel heel bijzonder designelement. Het display (4.3 inch 960×540 OLED QHD) bestrijkt namelijk 66% van het oppervlak van het toestel. Je zou je bijna af gaan vragen wanneer het lastig wordt dat je de voorkant van de telefoon niet meer aan kan raken zonder dat je een app o.i.d. start. Het toestel beschikt ook over een 8 megapixel camera.

Het toestel wordt aangedreven door een 1Ghz dual-core CPU en loopt op Android 2.3.5. Geen zorgen over ICS, Panasonic maakt meteen van de gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat het deze zomer de Eluga van een ICS update zal voorzien. Het toestel beschikt naast de 8GB aan opslagruimte, ook nog eens over 1GB aan RAM geheugen. Lekker vlot dus.

Qua connectivity heb je als gebruiker ook niet te klagen. Naast de aanwezigheid van WiFi, GPS en Bluetooth, beschikt het toestel ook over NfC. Klaar voor de toekomst dus. Wanneer je de Eluga koopt krijg je er zelfs al een NfC Tag bij.

Beschikbaarheid

De Eluga zal verkocht worden met een zwarte en zilveren behuizing. Hij zal naar verwachting rond April in de schappen liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.