Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nokia Denkt aan Draadloos Opladen van Telefoons

Hoewel alle fabrikanten (op Apple na) over zijn op de door Europa voorgeschreven mini-USB standaard voor het laden van telefoons, heeft Nokia wat oude plannen uit de kast getrokken. Het bedrijf wil Apple achterna in de strijd om de hoeveelheid openingen voor aansluitingen in het design van een telefoon terug te dringen.

Het idee is om telefoons doormiddel van inductie op te laden. Hierdoor is geen fysieke verbinding met de telefoon meer nodig en de QI standaard die voor veel inductieapparaten wordt gebruikt zou een universele lader op kunnen leveren.

Naast het verwijderen van de kabel om een toestel op te laden, wilt het bedrijf ook de datasynchronisatie en de communicatie over HDMI uit het design verbannen. Ook dit zal draadloos moeten. Natuurlijk hebben we hier al bluetooth en WiFi voor, maar het bedrijf wil ook veelvuldig gebruik gaan maken van NFC. Nokia heeft al vaker NFC toestellen gemaakt, maar moet op een update van Windows Phone wachten voor het ook daadwerkelijk NFC telefoons op basis van dat OS uit kan brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.