Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Nikon’s Nieuwe Coolpix Camera’s

Camerafabrikant Nikon heeft deze week drie nieuwe compactcamera’s aangekondigd. Het gaat om de Coolpix P310, P510 en L810. Alle drie de camera’s beschikken over een 16 megapixel camera, zelfs de L810 die toch een beetje het budgetmodel is uit deze verse lichting compactcamera’s.

P310

De P310 beschikt over een 3 inch LCD display met anti-reflectie coating. Het kan standaard HDR foto’s schieten waardoor je ook bij slechtere lichtomstandigheden mooie plaatjes moet krijgen. Het is ook mogelijk om 180- en 360-graden panorama’s en 3D foto’s te schieten (al beperkt de 3D zich wel tot stilstaand beeld). Ook is het mogelijk om te filmen in Full HD (1080p) met zowel slow- als fastmotion. De lens heeft een diafragma van f/1.8.

P510

Qua specs lijkt de P510 met name te verschillen op het gebied van het LCD scherm dat kantelbaar is. Daarnaast registreert het toestel GPS data voor geotagging en is het mogelijk om creatieve effecten over je foto’s heen te leggen.

L810

Qua prijs lijkt de L810 een beetje de kiloknaller uit de nieuwe serie te zijn. Ook deze camera staat het toe om 3D foto’s te schieten, maar de filmmodus beperkt zich bijvoorbeeld tot 720p.

Beschikbaarheid

De P310 gaat €329 kosten en is leverbaar in zwart en wit. De P510 is verkrijgbaar in zwart, donkergrijs en een derde kleur die het persbericht niet specificeert tegen een adviesprijs van €429. De L810 verschijnt volgens het persbericht in vier kleuren ‘zwart’… voor een adviesprijs van €289.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.