Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nieuwe Compactcamera’s van Olympus

Gisteren wisten we al te melden dat Olympus de klassieke OM camera in een nieuw jasje had gestoken. Vandaag hebben we meer nieuws rondom nieuwe camera’s van Olympus. Het bedrijf komt namelijk met een hele nieuwe serie compactcamera’s waaronder een aantal ‘tough’ modellen.

SH-25MR

De SH-25MR is gericht op de reiziger. De ingebouwde GPS zorgt voor geotagging van foto’s en bediening gaat onder anderen via een LCD Touchscreen. Het is niet alleen mogelijk om 1080p Full HD filmopnamen te maken, maar tijdens het filmen kan je ook gewoon foto’s schieten. Met Multi-framing is het mogelijk om tegelijk close-ups en groothoek opnamen te maken al betwijfel ik of de close-up kwalitatief interessant zal zijn. De camera beschikt over een 16 megapixel backlit CMOS sensor en beeldstabilisatie. De camera bevat 12,5x optische en nog een 12,5x digitale zoom.

SZ-31MR

De SZ-31MR beschikt over 2x optische zoom met dubbele beeldstabilisatie. Net als de SH-25MR bevat de camera een 16 megapixel backlit CMOS sensor en de mogelijkheid om Full HD (1080p) te filmen. Ook de SZ-31MR bevat een touch screen waarmee je ook het focuspunt kan aanwijzen (touch AF) en hij is in staat om HDR foto’s vast te leggen.

TG-820 en TG-620

Tot slot de nieuwe Tough compactcamera’s van Olympus. De nieuwe camera’s kunnen een druk van 100KG aan en zijn waterdicht tot 10 meter. De TG-620 kan tot 5 meter onder water en een val van 1,5 meter overleven terwijl de TG-820 tot 10 meter diep (beschikt ook over een manometer ter controle) kan en een val van 2 meter zal overleven. De camera’s kunnen ook zonder problemen ingevroren worden bij een temperatuur van -10.

De camera’s zijn voorzien van 5x optische zoom, 12 megapixel backlit CMOS sensoren met een ISO van 100 tot 6400 en kunnen Full HD (1080p) video’s vastleggen.

Beschikbaarheid

De Olympus Tough TG-820 gaat €279 kosten terwijl Olympus €249 voor de TG-620 zal vragen. De Tough modellen liggen half februari in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.