Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Sony Introduceert de Xperia’s P en U

Sony komt deze Mobile World Congress met maarliefst twee nieuwe Xperia toestellen op de proppen. Het gaat om de nieuwe Xperia P en Xperia U die aansluiten op de Xperia S die het bedrijf onlangs presenteerde. Sony lanceert de Xperia S in maart en verwacht de P en U in het tweede kwartaal uit te leveren.

Xperia P

De Xperia P is het eerste toestel van Sony dat is uitgerust met een WhiteMagic display. Een opvallende naam omdat men bij displaykwaliteit voornamelijk aan weervage van donkere kleuren denkt. Het display meet 4 inch met een resolutie van 540×960. Verder draait het toestel op een dual-core 1Ghz CPU met 1GB RAM.

Verder beschikt het toestel over een 8 megapixel camera die full HD video’s en 2D/3D panoramabeelden vast kan leggen. Het toestel beschikt over GPS (en Glonass), Bluetooth, WiFi en HfC.

De Xperia P krijgt ook haar eigen SmartDock waarmee je een normaal display op het toestel aan kan sluiten. Daarnaast kunnen een muis en toetsenbord worden aangesloten.

Xperia U

De Xperia U lijkt het muzikale zusje uit de serie te zijn geworden. He toestel heeft xLoud en de Sony 3D surround sound audiotechnologie in de muziekspeler geïntegreerd. Het transparante deel van de Xperia U wordt verlicht naar de kleur van de foto’s die in de galerij worden bekeken of de album art van de tracks die worden afgespeeld. De Xperia U kan ook worden gepersonaliseerd met verwisselbare kapjes en thema’s

Technisch beschikt de Xperia U over een 3.5 inch (480×854) display met Bravia Engine en wordt aangedreven door een dual-core 1Ghz CPU in combinatie met 512MB RAM. Foto’s maak je met de 5 megapixel camera die videobeelden op 720p vast kan leggen.

Beschikbaarheid

De Xperia P wordt in het tweede kwartaal verwacht en zal €449 kosten. De Xperia U komt ongeveer tegelijk uit en gaat €259 kosten. Beide telefoons worden uitgeleverd met Android 2.3, maar ontvangen rond die tijd ook de upgrade naar Android 4.0.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.