Toen Samsung vorig jaar aankondigde dat het haar tablets naar schermformaten ging noemen, voelden wij het al aankomen. Als consument raak je de weg kwijt tussen nieuw en oud. Met de introductie van de Galaxy Tab 2 Series probeert Samsung enige verheldering te brengen.

De nieuwe Tab 2 Series is de eerste serie Galaxy Tab tablets die op Android 4.0 zal lopen en over face-unlock zal beschikken.

Galaxy Tab 2 10.1

De 10.1 draait op een 1Ghz CPU in combinatie met 1GB RAM. Voor opslag beschikt het tablet over 16GB of 32GB aan ruimte. Dit is uitbreidbaar via MicroSD. Zoals de naam al aangeeft beschikt het toestel over een 10.1 inch WXGA display (1280×800 pixels). Aan de voorkant zit een VGA camera aangevuld met een 3 megapixel camera. Voor plaatsbepaling maakt het tablet gebruik van GPS en Glonass.

Galaxy Tab 2 7.0

De 7.0 draait eveneens op een 1Ghz CPU met 1GB RAM. Naast een 16GB en 32GB uitvoering, zal er ook een 8GB uitvoering zijn. Ook deze uitvoeringen zijn uibreidbaar via MicroSD. Door het kleinere 7 inch WSVGA (600×1024 pixels) display zal hij wel een heel stuk sneller werken. Ook deze tab beschikt over een VGA camera aan de voorkant aangevuld met een 3 megapixel camera aan de achterzijde. Voor plaatsbepaling maakt het tablet gebruik van GPS en Glonass.

Beschikbaarheid

De Tab 2 Series ligt vanaf het tweede kwartaal in de winkel. Hoewel adviesprijzen voor 3G en WiFi versies gegeven zijn, is nog onbekend hoeveel geheugen de modellen hebben. Derhalve zullen wij deze niet vermelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.