Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Adobe Lanceert Photoshop Touch

Niet al het nieuws van het Mobile World Congress gaat over smartphones en tablets, dat bewijst Adobe. Het bedrijf heeft vannacht haar nieuwste iPad 2 app; Photoshop Touch, online gezet. Eigenaren van een iPad 2 kunnen zo op een goedkope manier gebruik maken van de meest nuttige functies uit Photoshop.

Net als het echte Photoshop is één van de belangrijke krachten achter Photoshop Touch, de mogelijkheid om in lagen te werken. Het is mogelijk om op deze manier meerdere foto’s in elkaar over te laten lopen. Dit is zeer waarschijnlijk ook één van de belangrijkste redenen dat Adobe er voor heeft gekozen om de app enkel voor de iPad 2 beschikbaar te stellen. Die beschikt immers over heel wat meer rekenkracht en geheugen.

Tussen de vele functies in Photoshop Touch zit ook de Refine Edge technologie van Adobe. Daarmee is het mogelijk om met de vinger aan te wijzen waar in een foto moet worden gesneden om zo objecten en personen uit foto’s te knippen. Photoshop Touch is ook geïntegreerd met Google Images en Facebook.

Toch heeft Photoshop Touch één klein nadeel. Bestanden kunnen niet groter zijn dan 1600 x 1600 pixels. Waar deze restrictie vandaan komt is vooralsnog onduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.