Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Einde Windows Live en Zune in Zicht

Het einde voor de Windows Live diensten en Zune lijken nabij. Nouja, in naam dan. Met de komst van Windows 8 lijkt Microsoft van plan te zijn om de identiteit van de diensten weer eens op de schop te nemen. Dat net nu ze door de integratie met Xbox en Windows Phone succesvoller dan ooit zijn geworden.

De Windows Live ID’s gaan over in Microsoft Accounts waardoor in de naamgeving de binding met ‘Windows’ zal verdwijnen. Voor de naamvoering van de mail en agendadiensten gaat Microsoft zelfs helemaal terug naar de basics. Windows Live Mail zal Mail worden en Windows Live Calendar gaat over in Calendar. Live Contacts gaat ala Windows Phone over in People en Windows Live Photo Gallery in Photo’s.

Alle entertainment lijkt onder de noemer Xbox Live for Windows te gaan vallen. Daarmee verdwijnt ook Zune als merk. De Zune diensten blijven uiteraard wel gewoon bestaan. Microsoft zal naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe Xbox Live for Windows diensten flink gaan promoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.