Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ziggy is Siri voor Windows Phone

Jaloers op iedereen die een iPhone 4S met Siri heeft? Niet nodig als je zelf een Windows Phone toestel in huis hebt. Ask Ziggy is een gratis app op Windows Marketplace die Siri-achtige functies biedt en dat op ieder Windows Phone 7 toestel. Ziggy werkt dus ook op de allereerste modellen.

Net als Siri is het mogelijk om Ziggy specifieke vragen te stellen over het weer, vluchten, aandelenkoersen, routebeschrijvingen en nog veel meer. Ook Ziggy biedt geen ondersteuning voor de Nederlandse taal. Taalondersteuning van Ziggy is sowieso beperkt tot Engels (en dat zal waarschijnlijk zo blijven).

Natuurlijk heb ik zelf ook even met Ask Ziggy zitten spelen en ik moet zeggen dat het indrukwekkend is hoe goed deze app werkt. Hoewel het aan te bevelen is om even te lezen hoe je vragen moet stellen, werkt de spraakherkenning zeer natuurlijk. Ziggy kan overigens ook gebruikt worden om je Facebook en Twitter te updaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.