Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Virtuele Projectie, Nieuw en kansloos?

Pico projectoren zijn kleine LED beamers die je in je zak kan steken. Toch hebben volgends de bedenkers van virtuele projectie, gebruikers van Pico projectoren één groot probleem. Je hebt ze niet bij je, of de accu is te snel leeg. Dat is dan ook de reden dat een aantal onderzoekers met Virtuele Projectie is gestart.

Voor virtuele projectie maak je gebruik van aanwezige schermen of beamers om snel je presentatie te kunnen houden. De smartphone houdt daarbij haar positie bij en geeft door aan de computer achter het scherm wat op het beeld geprojecteerd moet worden. Klinkt het onduidelijk? Kan ik me alles bij voorstellen. Check onderstaande video en je snapt precies wat ik bedoel.

Leuk bedacht, maar om deze techniek te laten werken heb je dus een stukje software nodig voor de PC die het scherm of de beamer aanstuurt. Daarnaast zit je regelmatig met je smartphone voor het scherm. Is het dan niet zinvoller om een dataverbinding te gebruiken om je presentatie over te sturen? Natuurlijk heeft deze techniek het voordeel dat je met één smartphone diverse dingen op het scherm kan plaatsen, maar of dat nu dé reden is om over al die andere problemen heen te komen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.