Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Utrechtse BeBook Fabrikant Failliet

Het kan vreemd lopen in het leven. Eerder deze week troffen we bij Bruna een ‘exclusieve’ ereader aan, de BeBook eReader. Na even gezocht te hebben troffen we dezelfde ereader bij diverse andere partijen aan zoals Wehkamp en de grotere elektronica webwinkels. We namen dus contact op met maker Endless Edieas BV.

Het telefoongesprek dat we voerden was op zijn zachtst gezegd vreemd. De persoon die we spraken was erg vriendelijk en legde ons uit dat het exclusieve aan de Bruna reader enkel de toevoeging van 11 gratis boeken door Bruna zelf was. Toen we, zoals gebruikelijk wanneer we een nieuw bedrijf spreken, vroegen wie de PR voor Endless ideas deed gaf de persoon aan dat ze niet zo heel actief waren met PR en dat ik maar gewoon moest bellen als ik eens vragen had.

Zo’n gesprek motiveert mij als blogger natuurlijk niet echt om mijn best te doen om aandacht te geven aan de producten van Endless Ideas, maar vandaag verandert die visie. Endless Ideas BV blijkt failliet te zijn verklaard.

Endless Ideas kwam in 2008 met haar eerste eReader op de markt en introduceerde al snel technische vernieuwingen zoals 3G en Wi-Fi ondersteuning. Vorig jaar bracht de fabrikant zelfs een BeBook met Android op de markt. Het kan dan ook bijna niet anders dan dat de concurrentie het bedrijf de das om heeft gedaan.

Of dit definitief het einde van Endless Ideas BV is, is onbekend. De curator hoopt op een doorstart van het bedrijf en dat zou mooi zijn. Zo heel veel Nederlandse gadgets zijn er niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.