Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Samsung Werkt aan Samensmelting Bada en MeeGo OS

Samsung’s Bada OS werd ooit met veel bombarie gepresenteerd, maar tot een succes lijkt het nooit te zijn gekomen. Ik geef toe, Bada zit prima in elkaar. Het probleem zit hem in de relatief slechte verkoop van de Wave toestellen die op Bada draaien. De slechte verkoop wordt deels geweten aan de lage beschikbaarheid van apps, die er niet zijn omdat er te weinig toestellen verkocht zijn.

Bada is in feite niet meer dan een set API’s (bouwblokken) op een Linux variant. Tizen (het vroegere MeeGo OS van Nokia en Intel) is zelfs onderdeel van de Linux Foundation geworden. Als we Forbes mogen geloven is Samsung druk bezig met het verder ontwikkelen van Tizen en zou dit naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe basis van het Bada OS kunnen worden.

Bada zou hiermee een zeer krachtig OS kunnen worden en daarmee de concurrentie aan kunnen gaan met Google’s Android platform. Er gaan zelfs geruchten dat Bada weleens op tablets gezet zou kunnen worden en laten we niet vergeten dat MeeGo in het verleden ook al gereed is gemaakt voor gebruik in Auto’s. Samsung heeft in ieder geval aangegeven dat het dit jaar nog enkele Tizen toestellen uit zal brengen.

Via.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.