Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Nintendo Circle Pad Pro (3DS)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Geeft de 3DS een ergonomische vorm
  • Eindelijk een tweede analoge stick
  • Twee extra schouderknoppen

THE BAD

  • Hij is wel heel fors...

Sinds vandaag is het zo ver. Niet alleen Resident Evil Revelations ligt in de winkel, maar ook Nintendo’s Circle Pad Pro accessoire voor de Nintendo 3DS. Voor iedereen die onze eerdere berichtgeving over de Circle pad Pro niet gevolgd heeft, deze nieuwe accessoire voegt een tweede analoge stick aan de 3DS toe.

Uitrusting

Wanneer je de Circle Pad Pro koopt bevat het doosje naast een extreem korte handleiding ook één AAA batterij, een armbandje zoals we die kennen van de Wii controllers en natuurlijk de Circle Pad Pro zelf.

Uiterlijk

Hoewel we het bij de Circle Pad Pro toch echt over een tweede analoge stick hebben, voegt de Circle Pad Pro nog iets toe aan de 3DS. Namelijk twee nieuwe schouderknoppen. Deze zitten aan de achterkant van de Circle Pad Pro en worden in de eerste Circle Pad Pro game (Resident Evil Revelations) al volop gebruikt.

Toch kunnen we er niet omheen. De Circle Pad Pro is groot. Heel groot. Sterker nog, hij is zo groot dat de je de 3DS niet even lekker in je zak steekt en dat is jammer. Dat ieder nadeel zijn voordeel heeft, bewijst Nintendo ook. Kreeg je tot nu toe net als mij kramphandjes wanneer je uren achtereen met je 3DS hebt gespeeld, dat is met de Circle Pad Pro voorbij. Hij geeft de 3DS een goede, ergonomische vorm.

Werking

Maar hoe werkt de Circle Pad Pro nou eigenlijk. Wat velen al doorhadden is dat de buitenkant van de 3DS alleen contacten heeft om de lader aan te sluiten. Een data-aansluiting lijkt afwezig. Daarmee werden ook de geruchten dat de Circle Pad Pro de 3DS van extra accucapaciteit zou voorzien al snel ontkracht.

Nee, Nintendo heeft het anders aangepakt. Bij onze review van de 3DS zagen we al een klein zwart vlakje achterop de 3DS die ons deed vermoeden dat het apparaat over een irDa (infrarood) aansluiting zou beschikken. Dat blijkt ook zo te zijn. De Circle Pad Pro bevat namelijk een irDa zendertje die, wanneer de 3DS erin zit, recht tegenover de ontvanger van de 3DS zit.

Dit is ook de reden dat de Circle Pad Pro van een AAA accu is voorzien. Die zender heeft namelijk stroom nodig. Gelukkig is de hele constructie geen stroomvreter. Ik schat dat je de batterij maar eens per jaar hoeft te vervangen.

Conclusie

De Circle Pad Pro is een goedmakertje richting iedereen die baalde dat een tweede analoge stick op de 3DS ontbrak. Qua design is het niet het mooiste stukje hardware dat Nintendo ooit bedacht heeft, maar misschien wel het meest praktische. Dat je naast de tweede analoge stick ook nog eens twee nieuwe schouderknoppen krijgt om mee te gamen is leuk bedacht van Nintendo en maakt de Circle Pad Pro een onmisbare accessoire.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.