Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Burgertime World Tour met 4.5 sterren.

The Good
  • Ongecompliceerd gamen
  • Klassieke gameplay verder uitgediept
  • Leuke graphics
The Bad
  • De eerste levels zijn wel heeeeeeel makkelijk


In 1982 verscheen de game Burgertime voor het eerst op het DECO Cassette System. Misschien zegt je dat niks, maar niet zo gek veel later was hij ook te spelen op de Apple II, Atari 2600, ColecoVision, Commodore 64, MS-DOS, Intellivision, Mattel Aquarius, MSX, NES, en de TI-99/4A. Als je rond de 30 bent is de kans heel groot dat je hem als kind al eens speelde.

Nu is Burgertime terug op Xbox Live Arcade en PSN. Natuurlijk hebben ontwikkelaars MonkeyPaw en Frozen Codebase het hele spel echt naar 2011 getild. Hoewel de originele gameplay in tact is gebleven, is de game driedimensionaal geworden en hebben de ontwikkelaars de nodige nieuwe elementen aan het spel toegevoegd.

Gameplay

In de basis is de gameplay van Burgertime ongewijzigd gebleven. Jij bent Peter Pepper en moet de lekkerste hamburgers van het land klaarmaken. De ingrediënten van deze hamburgers zitten in grote stalen constructies en moeten naar beneden vallen. Dat laat je gebeuren door over ze heen te lopen. Ze vallen dan een etage omlaag. Nu hoef je niet ieder ingrediënt omlaag te lopen. Je kan ook gewoon bovenaan beginnen. Wanneer de bovenste laag (het broodje) valt, gaan de lagen daar onder ook een verdieping omlaag. Dat scheelt dus een hoop tijd.

Natuurlijk is dit spel geen uitdaging zonder de nodige pestkoppen in het spel te hebben. Denk daarbij aan Frank Fürther het boze worstje en Sonny Side Up, de kwade omelet. Deze en vele andere snacks proberen je het leven lastig te maken. Gelukkig heb je een bus peper om ze te verdoven.

Heb je Burgertime al eens eerder gespeeld, dan lees je tot nu toe niks nieuws. Wat nieuw is zijn onder anderen de powerups. Deze stellen je in staat om vijanden van het veld te meppen, met raketten omhoog te schieten etc etc. Daarnaast zijn er een hoop platforms met eigenzinnige kenmerken. Naast platforms die op en neer bewegen zijn er ook platforms die afbreken of die omklappen. Burgertime World Tour bevat dus meer uitdaging dan ooit tevoren.

Conrols

De controls van Burgertime zijn onveranderd simpel gebleven. Op de Xbox 360 versie die wij testte gebruikten we de linker analoge stick om te bewegen en de vier actieknoppen rechts om ons door het spel heen te springen en te slaan. Meer heb je niet nodig. Dit maakt de game ideaal, ook voor mensen die wat minder vaak gamen (en kinderen natuurlijk). Bijkomend grapje op de Xbox 360 is dat je de game ook met je avatar kan spelen. Het voegt weinig extra functionaliteit toe, maar is wel heel grappig.

Conclusie

Met Burgertime World Tour haal je een eigentijdse versie van een ware klassieker in huis. Ondanks zijn 3D jasje is de game in zijn kern zo lekker gewoon gebleven en dat is waar de game ons dan ook enorm mee heeft weten te plezieren. Burgertime World Tour is ongecompliceerde fun zoals de game in 1982 bedoelt was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.