Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Quad Core en meer voor de iPad 3

Onlangs lanceerde Asus nog haar Transformer Prime Android tablet. De tablet was bijzonder omdat het de eerste quad core tablet is. Apple lijkt in de voetsporen van Asus te treden. De nieuwe A6 processor voor de iPad zou namelijk ook een quad core model worden waardoor het multitasken en uitvoeren van zware apps mogelijk moet worden.

De ondersteuning van een quad core CPU maakt nog iets mogelijk, een retina scherm op de iPad 3. Bronnen melden dan ook dat Apple bezig is met het testen van een scherm met 2048×1536 pixels. Het enige dat daarvoor ook nog omhoog mag is de hoeveelheid RAM geheugen.

Naast snellere hardware, zou de iPad 3 ook ondersteuning moeten bieden voor LTE-verbindingen. Het zogenaamde 4G netwerk. Hierdoor moet de snelheid van mobiel internet verder oplopen.

Beschikbaarheid

Inmiddels krijgen we ook geruchten binnen over de beschikbaarheid van de iPad 3. ‘Men’ zegt dat deze op 24 februari gepresenteerd zal worden. Die dag zou de verjaardag van Steve Jobs zijn geweest. Hij zou dan in maart in de winkel liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.