LG komt met 55 inch 3D OLED televisie in 2012

LG 55 inch 3D OLEDWe waren nog een beetje voorzichtig met het plaatsen van dit bericht, maar inmiddels heeft LG werkelijk bevestigd dat we dit jaar een OLED televisie van hun kunnen verwachten. De fabrikant zal de nieuwe OLED-televisie op de CES gaan introduceren en tonen aan het grote publiek. Volgens LG komt de nieuwe techniek nu ook in bereik voor consumenten volgens een nieuwe productietechniek.

Tot nu toe was het grote nadeel van OLED dat de productiekosten enorm hoog waren. Hierdoor moesten de kosten ook doorberekend worden en daardoor waren de schermen onbetaalbaar voor de consument. Daarnaast waren de schermen tot nu toe erg klein en vrijwel onbruikbaar voor in een huishouden. Sony was de eerste fabrikant die met een OLED televisie op de markt kwam. Onder de naam XEL-1 bracht Sony de 11 inch OLED-televisie uit. LG kwam 2 jaar geleden met een 15 inch OLED televisie op de markt, maar ook hiervan was de prijs nog erg hoog.

Volgens LG moet hier nu verandering in komen. Naast de verfijning van de techniek is ook de productie sterk verbeterd, waardoor ook de kosten sterk gereduceerd zijn. Wij gaan er echter nog van uit dat de nieuwe 55 inch OLED televisie voorlopig onbetaalbaar is. In ieder geval zal LG wel de nodige consumenten gaan interesseren met het indrukwekkend dunne scherm en het enorm strakke beeld. Daarnaast mogen we ook gerust spreken van een prachtig design zoals op de afbeelding te zien is.

LG voorziet de tv van 4-color pixel-technologie, wat inhoudt dat naast rode, blauwe en groene, ook witte subpixels aanwezig zijn, waardoor de hoeveelheid weer te geven kleuren zou toenemen. Dit hebben we al eens eerder gezien bij Sharp, echter heeft Sharp gekozen voor de kleur geel in plaats van wit. De televisie is maar liefst 4 mm dik en weegt slecht 7.5 kilo. Bij een dunne televisie hoort ook een dunne bezel en dat maakt de televisie meteen een plaatje om te aanschouwen.

De nieuwe OLED televisie moet rond de Olympische Spelen in London leverbaar gaan worden en LG zal de televisie ook op bepaalde belangrijke kijkpuntenin London de televisie gaan inzetten ter promotie. LG heeft al eerder leuke gadgets aangekondigd voor dit jaar, maar het is nog onbekend welke gadgets deze OLED televisie gaan halen. Zodra meer bekend wordt over deze televisie, waaronder de prijs, zullen wij dit uiteraard direct kenbaar maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.