Arjan Olsder
Arjan Olsder

Kobo eReaders Eindelijk naar Nederland

Als grijze import waren ze al volop te vinden, maar vanaf 30 januari start dan ook de officiële verkoop van de Kobo Touch eReader in Nederland. Het bedrijf, dat al heel wat jaren eReaders produceert, is voor de Nederlandse lancering van de Kobo Touch een strategische samenwerking met boekhandel Libris Blz aangegaan.

De Kobo bevat een 6 inch infrarood touchscreen met 16 grijstinten en staat het toe om met de vinger zinnen markeren, woorden opzoeken, inzoomen, letters vergroten en navigeren. Door de ondersteuning van WiFi is het ook niet nodig om boeken eerst op een PC of Mac te downloaden om deze daarna naar de eReader over te zetten. De Kobo Touch is Nederlandstalig en bevat een Nederlandse eBook winkel.

De Kobo eReader Touch editie ondersteunt eBooks in ePub, PDF en MOBI-format; beeldmateriaal in JPEG, GIF, PNG, BMP en TIFF-format; andere materialen in TXT, HTML en RTF-format; en stripboeken in CBZ en CBR format.

De Kobo Touch bevat ook Reading Life, het sociale netwerk van Kobo. Hiermee is het mogelijk om lid te worden van een virtuele boekenclub waarin je boeken kan bespreken, leesstatistieken bijhouden en zelfs awards winnen (echt waar!).

De Kobo is populair en niet alleen om de techniek in de eReader. Het apparaat geeft namelijk direct toegang tot 2,5 miljoen gratis eBooks waaronder een paar duizend Nederlandse titels.

De Kobo Touch gaat €129 kosten en zal bij een select aantal Libris Blz verkooppunten liggen. Daarnaast is de Kobo via de websites Libris en Blz te koop. In februari volgt de lancering van de Nederlandse Kobo website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.