Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

CES: SanDisk Perst 64GB en 128GB op een SD Kaartje

Groot, groter, grootst en dat laatste lijkt synoniem te staan voor de nieuwste SD kaart van SanDisk. Het bedrijf weet ons te verbazen door maarliefst 64GB of 128GB aan opslagruimte op haar nieuwste SDXC kaart te plaatsen. Voluit mogen we dan ook spreken van een 128GB SanDisk Extreme SDXC UHD-I kaart.

De UHS-I kaart behaalt volgends SanDisk een maximale datasnelheid van 45MB/s. Onze collega’s bekeken al eerder een Extreme Pro SDHC kaart van SanDisk en wel de 8GB versie. Die behaalde tijdens de stresstest een schrijfsnelheid van 43,19MB/s en een leessnelheid van 46,78MB/s. Erg nette scores waardoor we erg benieuwd zijn naar de prestaties op 64GB en 128GB.

Hoge snelheden als deze zijn geen overbodige luxe. Zeker wanneer je aan sportfotografie doet, weet je dat je in enkele seconden tijd tientalle plaatjes wilt schieten. Hoe sneller de camera beelden naar de kaart kan schrijven, hoe meer foto’s je achter elkaar kan nemen.

128GB zal voor sommige fotograven misschien als overdreven worden beschouwd, maar voor iedereen die bezig is met video zal al deze ruimte zeer welkom zijn. Één GB aan opslagruimte staat gelijk aan vijf minuten video op Full HD. SanDisk claimt zelfs dat je 10 uur aan Full HD 3D beelden op deze kaart kan zetten.

Beschikbaarheid

De 64GB en 128GB SanDisk Extreme SDXC UHS-I kaarten zijn verkrijgbaar voor respectievelijk €135,00 en €269,00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.