Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Samsung Toont Haar Eerste Ultrabook

We weten inmiddels dat de MacBook Air één van de grotere innovaties op ht geboed van laptops is. Mensen die veel met hun laptops slepen willen gewoon niet al te veel gewicht met zich meedragen en het platte ontwerp bespaart kostbare ruimte in de tas. Met haar Series 5 Ultra gaat Samsung Windows gebruikers van hetzelfde gemak voorzien.

De Ultrabook van Samsung zit in een dunne, aluminium behuizing en weeg anderhalve kilo. De accu stelt de gebruiker in staat om 6,4 uur non-stop te werken en de laptop start door het gebruik van SSD’s in 20 seconde op (of in 2 seconde uit de slaapstand).

Het hart van de Series 5 Ultra wordt gevormd door de Intel Core i5 CPU en tot 8GB RAM. Hij heeft een 16GB iSSD met ExpressCache aan boord en voor verdere dataopslag een 500GB HDD. Verder bevat hij één HDMI, een 4-in-1 multi SD slot, één USB 3.0 en twee USB 2.0 poorten. Uiteraard maakt hij verbinding met andere apparaten en netwerken via Bluetooth 3.0, gigabit LAN en Wi-Fi. Tot slot is dit Ultrabook voorzien van een 300nit HD LED LCD display met webcam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.