CES 2012Ook dit jaar heeft de CES in Las Vegas in het teken gestaan van de nieuwste gadgets en noviteiten. Op het gebied van televisies was dit niet veel anders en hebben de fabrikanten weer erg veel noviteiten laten zien. Naar de aanloop van deze beurs heeft LG al veel laten weten over de komende technieken en opmerkelijk genoeg lijken ook andere fabrikanten dit te hebben overgenomen.

OLED

Het nieuwe ding van de CES 2012 was toch echt wel OLED. Zowel LG als Samsung hebben hun 55 inch OLED-televisie aan het publiek voorgesteld. Beide televisies zullen naar alle waarschijnlijk tijdens de Olympische Spelen in London voor het eerst worden ingezet. De verkoop van de televisies laat echter nog even op zich wachten, maar Samsung verwacht eind dit jaar toch wel van start te kunnen met de verkoop. De verwachting van LG is dat ze begin volgend jaar pas kunnen beginnen met de verkoop. De Samsung ES9000-serie, zoals de OLED televisie benoemd gaat worden, beschikt ook over een 3D-functie en over Smart TV. Een volwaardige televisie dus zoals wij nu mogen verwachten.

WiFi Direct

LG was de eerste fabrikant die aankondigde dat ze van start zouden gaan met het integreren van WiFi Direct in hun televisies. Ook dit werd nogmaals bevestigd op de CES, maar ook meerdere fabrikanten lijken de stap te willen maken. Ook Sony heeft inmiddels aangekondigd dat alle 2012-modellen uitgerust zullen worden met WiFi Direct. We kunnen natuurlijk niet vanuit hier beoordelen wie nou wie kopieert, maar ergens lijkt iemand een goed idee gestolen te hebben.

Google TV

Het jaar 2012 wordt het jaar voor Google met hun televisiedienst Google TV. Het is dan ook de verwachting dat Google dit jaar nog gaat beginnen aan de uitrol van deze dienst in Europa, aangezien ook fabrikanten hebben aangekondigd dat bepaalde modellen met Google TV ook in Europa verkocht gaan worden. Alhoewel Google zelf hier niet op in ging lijkt dit wel een sterke verwijzing te zijn dat Google de oversteek naar Europa dit jaar nog gaat maken. De softwaremaker heeft het vertrouwen in Google TV bij meerdere fabrikanten weten te winnen en hierdoor lijkt Google een mooie comeback te kunnen maken met hun dienst, die in eerste instantie goed geflopt was.

Nieuwe modellen

Verrassend genoeg zijn wij niet heel erg verrast door de nieuwe modellen. Alle nieuwe 2012-modellen zijn updates van voorgaande modellen en er zit dus niet veel nieuws onder de horizon. Zo heeft Sony enkele nieuwe modellen voor dit jaar getoond die op enkele punten verbeterd zijn, maar voor de rest niet echt compleet vernieuwd zijn. Zo is het design iets aangepast, WiFi Direct toegevoegd en is het beeld verder verfijnd voor een optimale weergave. Ook Panasonic heeft met zijn nieuwe lijn plasmatelevisies een nieuw design gemaakt en het beeld verder verbeterd. De enige die naar onze mening echt vernieuwd bezig is zijn LG en Samsung die beide met spraakbesturing voor de televisie zijn gekomen. Daarnaast hebben wij ook het idee dat beide merken meer aandacht hebben besteed aan de televisies en de afwerking hiervan.

Aankomende periode zal er meer bekend gaan worden over nieuwe modellen. Het lijkt dan ons een beter moment om ook dieper in te kunnen gaan op deze modellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.