RIM heeft van de aandacht op de CES gebruikgemaakt om haar nieuwste OS te tonen. BlackBerry OS 7.1 borduurt voort op het bestaande BlackBerry OS 7.0 en introduceert nieuwe verbeteringen en mogelijkheden voor gebruikers. Daarnaast voorziet RIM BlackBerry Traffic, Messenger en Travel van een update.

BlackBerry Messenger bevat nu BlackBerry TAG. Gebruikers van BlackBerry smartphones met NFC kunnen de NFC verbinding gebruiken om data uit te wisselen. Ook is het mogelijk om via NFC vrienden uit te nodigen voor BBM. Verder krijgen gebruikers nieuwe emoticons en kan je een persoonlijke boodschap van 160 karakters op je profiel zetten.

BlackBerry OS 7.1 staat het toe om als hotspot voor maximaal 5 apparaten een Wi-Fi verbinding op te zetten. Ook is het mogelijk om (afhankelijk van het aanbod) telefoongesprekken over een Wi-Fi verbinding te routen in plaats van het standaard mobiele netwerk. Met name in landen waar de netwerken slecht zijn, zouden gebruikers hier veel profijt van moeten hebben.

BlackBerry Travel bevat nu ook turn-by-turn navigatie met een computerstem. Hiermee neemt de BlackBerry de plaats van het reguliere navigatiesysteem in.

Gebruikers van de BlackBerry Curve 9360 en 9380 staat nog een leuke verassing te wachten. Na de update naat 7.1 bevatten die toestellen ook een FM radio. De hardware voor FM ontvangst zit namelijk al in die toestellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.